woensdag 29 juli 2015

SK Rapid Aalter een vzw!

Tijdens de voorbije rustiger schaakmaanden heeft het bestuur zich wat ingewerkt in de wetgeving omtrent vzw's en feitelijke verenigingen.  Dit was een thema die de voorbije jaren wel eens onder het licht werd gehouden, maar omwille van vermeende kosten en 'meer werk' werd dit telkens naar de achtergrond verwezen.  Toen bleek dat die kosten eigenlijk nog meevallen en het meer werk (administratief) misschien nog zal meevallen werd een aantal maanden terug de eerste stappen gezet.  Dit resulteerde dan uiteindelijk in de oprichting van de vzw op 24 juli, pal op Anton zijn verjaardag.  Wat op zich al voldoende reden is voor een drink, dan hadden we er meteen twee!
Als vzw hebben we meteen rechtspersoonlijkheid.  Wat we ervan onthouden is dat zijn leden financieel niet meer verantwoordelijk zijn voor de daden van de vereniging.  Misschien hebben sommigen onder jullie reeds gehoord van het veel besproken voorbeeld carnaval in Aalst.  Wij organiseren met onze club het grootste ééndags-schaaktoernooi in het land (jawel!), hebben een uitgebreide jeugdwerking, organiseren we een BBQ-tje, ... en wie weet zijn er nog wel ideeën.
Met de nieuwe structuur zijn we wel nog op zoek naar leden (of ouders van) die mee richting willen geven aan de club door mee te zetelen in de algemene vergadering (éénmaal per jaar).  Als je hieromtrent meer info wenst kan je hiervoor altijd bij Marc of Martin terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten