maandag 29 februari 2016

Vlaams Jeugd Kampioenschap dag 2 en 3/3

Warre mocht in de eerste ronde van de dag spelen tegen Annelies Vitharana, beide hadden 3 uit 3.  Het toeval wou dat ik de week vooraf had afgesproken met Frank om haar op te halen.  Het was dus heel stil in de auto ☺.  Annelies is een tegenstander waar Warre tot een jaar terug heel weinig punten tegen scoorde.  Warre wist ongeveer wel wat hij op zijn bord kon krijgen en besliste vrij snel om tegengesteld te rokeren en zijn aanval goed te plannen.  Na winst tegen Annelies kwam een andere Oostvlaamse tegenstander, Daria Vanduyfhuys.  Ze maakt sinds kort een sterke progressie en kon in dit toernooi reeds een remise afdwingen van Dries en haalde winst tegen Robbert.  Warre was dus gewaarschuwd.  Ik vond zijn stelling in het middenspel niet zo denderend, hij hield er achteraf een andere mening op na ☺.  Een remise was het resultaat, misschien zijn minst goede partij uit het toernooi of was het de sterkte van de tegenstander?  In zijn derde partij van de dag had hij snel een voordeeltje in de opening, iets wat hij niet meer liet weglopen.  Op het einde van de tweede dag stond hij dus nog altijd alleen aan de leiding.

Op dag drie kwamen ook Arne (-10) en Nyssa (-8) aan spelen toe.  Hij startte goed zijn toernooi, kwam zich mooi in de top 5 nestelen.  Maar de laatste ronde -tegen een voor ons onbekende tegenstander- was er eentje teveel.  Toch een mooi toernooi (11de) waarbij hij goed zijn tijd gebruikte.  Nu nog blijven noteren!
Nyssa kende een tragere start.  In de eerste partijen liet ze telkens haar loper insluiten.  Na wat oefenen en wat éénvoudig analyseren met Nyssa ging het plots beter.  Ze behaalde een mooie 3,5 uit 7 en werd zowaar meisjes kampioen bij de -8!  Meester Jörg zal heel tevreden zijn ☺.

Warre had ook nog een spannend parcour af te werken op deze laatste dag.  Zijn eerste ronde was tegen Sterre Dauw.  Iemand die nog niet zolang schaakt, maar reeds een sterke reputatie onder de jeugdschakers heeft.  Zijn deelname aan Bethune bewijst ook zijn ambitie!  Het werd een mooie partij waarbij Warre goed gebruik maakt van de ruimte.  Na deze winst mocht hij tegen Dries met zwart.  Dries lag dan een halfje achter op Warre.  Na de afwikkeling van de opening vroeg Dries plots remise.  Wat Warre na snel nadenken direct aanvaarde.  Dries had geen goed oog op zijn behandeling van de stelling en was overtuigd dat Warre de stelling beter kon afhandelen.  Beter nu remise vragen en waarschijnlijk krijgen dat later een njet krijgen.  Het leverde Dries de titel van vice-kampioen op.  Alles lag dus nog open in de laatste ronde.  Warre moest terug met zwart, ditmaal tegen Alicia Alukova (een bekende familienaam onder de jeugdschakers).  Ik ben maar éénmaal gaan piepen naar de stelling, maar zag direct dat er meer plusjes waren voor Warre dan voor Alicia.  Hij speelde vakkundig de stelling uit en behaald hiermee zijn eerste overwinning op een groot toernooi.   Bovendien behaalde hij ook nog de trofee Laureaat van Oostvlaanderen. Proficiat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten