vrijdag 27 mei 2016

Ledeganck vijfde & laatste ronde Play-offs

De laatste ronde ging door in de Leke te Eeklo. Kaprijke was reeds kampioen in de B-reeks na hun overwinning in de vierde ronde. We kwamen deze keer uit tegen Eeklo 2 met slechts 1 punt voorsprong. Een gelijk spel was voldoende om als tweede te eindigen.

Geert won als eerste zijn partij tegen Dominique. Mark speelde een rustige partij door eerst alle stukken te ontwikkelen en dan plots toe te slaan. Daarbij kon hij enkele pionen winnen. In het eindspel moest Octaaf verdedigen om niet mat te gaan maar bij afruil was het pionen voordeel voldoende. Uiteindelijk gaf Octaaf op en won Mark zijn partij. Stan had kort na de opening een zet over het hoofd gezien en verloor daardoor een stuk. In het middenspel kun hij het stuk terug winnen en het eindspel stond het materiaal gelijk. Maar Ronny kon zijn pion promoveren waardoor Stan zijn toren moest ruilen. Het werd pion tegen toren. De koning van Ronny stond wel een eind van de pion verwijderd. Hierdoor kon Stan optimaal gebruik maken om zijn pion op te spelen met de steun van zijn koning. Het werd uiteindelijk remise.
Ava kon tijdens de opening een pion winnen. Tijdens het middenspel kwam ze een tweede pion voor. Na het afruilen van de lichte stukken was de overwinning nog niet binnen. De zware stukken bleven nog een eindje in het spel. Na een ruil van de torens probeerde Hilde nog een aanval met mat dreiging. De koning van Hilde stond echter niet meer veilig waardoor Ava een combinatie de laatste torens kon afruilen. Hilde gaf uiteindelijk op. Ava won zo haar partij. Ik (Dimitri) speelde een opening waarbij ik pas rokeerde bij de 15de zet. Het leek allemaal gevaarlijk maar de stelling bleef gelijk. Na het afruilen van enkele stukken bleef de stelling nog gelijk en stelde Alex remise voor. Ik zag zelf ook geen echt voordeel en aanvaarde de remise.

We hebben de laatste ronde afgesloten met een mooie overwinning tegen onze eerste achtervolger.

MSV Eeklo 2 - Rapid Aalter 0-2 (7-13)
Dominique De Jager - Geert Callant       1-3
Octaaf Ryckoort    - Mark Christiaens    1-3
Alex De Baets      - Dimitri Teirlinck   2-2
Hilde D'Hondt      - Ava Vandekerckhove  1-3
Ronny Cornelis     - Stan Goetstouwers   2-2

B-reeks
1 Kaprijke       10,5
2 Rapid Aalter    9
3 Eeklo 2         6
4 Den Eik 2       4
5 Evergem 2       3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten