maandag 13 februari 2017

7e ronde interclub

Het is lang geleden dat de interclub nog zo spannend was. Aalter 1 en 2 voelen de hete adem van de degradatie in de nek en dienen dus echt te strijden voor elk punt. Moeten spelen tegen KBSK3 is dan ook geen cadeau, maar gelukkig hebben we nog onze gouden invaller Maarten. Aalter 2 mocht Zottegem 3 verwelkomen in het Vrijhof, een zeer solide ploeg van allemaal 1800s. Ook hier geen cadeautjes te verwachten. Aalter 3 tenslotte kon stunten tegen KBSK8, een jeugdploeg aangevuld met een volwassene. Schijn bedriegt zegt men!

Heb persoonlijk niet alle partijen van Aalter 1 kunnen aanschouwen. Maarten en Philip hun partijen waren plots gedaan, dus geen idee wat daar is gebeurd. Wat ik weet is dat Robbe goed stond, maar wegens tijdsnood zich mat heeft laten zetten. Kan gebeuren, Robbe. Heb een paar keer gekeken naar de partij van Sarah. De witte damesvleugel was bijna compleet weg en doorstoten op het zwaar beschermde fort van de zwarte koning zat er precies niet in. Verlies voor Sarah dus. Warre had in het eindspel twee stukken tegen een toren. Dank zij een opgeschoven H-pion en een trucje met een tussenzet was de winst plots binnen. Deze winst was goud waard, aangezien de stand toen 2-3 stond in het voordeel van de bezoeker. Alle druk lag dus op Mark. Alhoewel, druk ... hij stond een stuk voor tegen een pion, wat later zelfs een stuk én een pion werd. Het moest en zou lukken: 2 sterke lopers en een paard tegen 2 paarden. Na een voor-het-publiek-zenuwslopend eindspel was de winst binnen. Een al bij al goed resultaat dus en weer een belangrijk punt in de strijd tegen de ondergang.

Door het ene punt te pakken, komt er een kleine aftekening tussen de staart van het klassement en Aalter 1. Iedereen blijft nog bij elkaar als sardienen in blik, maar de 3 wedstrijdpunten voorsprong op KGSRL 3 en Artevelde 1 geven toch al een iets meer comfortabeler gevoel.

Niets van dergelijk gevoel te merken bij Aalter 2. Geert was precies niet in zijn doen - of net wel ?? - en kwam al na 12 zetten remise overeen. Beter een halfje dan niets, zou men denken, helaas ... Simon had een behoorlijke aanval maar diende op een gegeven moment twee vrijpionnen tegen te houden. Enkele ogenblikken later zag ik de zwarte koning centraal staan op het netjes geordend bord, winst voor de tegenstander dus. Ava speelde Siciliaans, net zoals ik, maar diende te werken met een standaard digitale klok ipv haar eigen klok. Dit bleek een sterk nadeel te zijn, waardoor er teweinig tijd was om rustig te kunnen nadenken. Dus ook hier een verlies. Mijn partij maakte dus niet veel meer uit, de ploeg stond verloren. Mijn tegenspeler begin vroeg in het spel een openingsfout, waardoor ik een stuk voorkwam tegen één pion. Wel veel druk tegengekregen, maar na rustig schaak uiteindelijk nog es een winstpartij voor mezelf.

Hoewel Aalter 2 veel bordpunten scoorden, blijven de wedstrijdpunten uit, waardoor we op de derdelaatste plaats beland zijn. Ok, ok, We staan 5 wedstrijdpunten voor op de laatste en 3 op de voorlaatste, maar dit is wel eeeergggg krap om gerust de nacht te kunnen ingaan. Nu zondag spelen we tegen Sint-Amandsberg 2, waar we bijna verplicht zijn om te scoren. Helaas missen we sterkhouders als Geert, Marc en Ava. Even sleutelen aan de ploegen voor zondag dus.

Aalter 3 tenslotte heeft zich ietwat miskeken op het jeugdig aanstormend talent. Benno geraakte niet verder dan een gelijk spel. Nooit de tegenstanders onderschatten blijft toch de boodschap. Anton heeft dit duidelijk ondervonden en was dan ook allesbehalve tevreden van zijn (verlies)partij. Arne kon zijn tegenstander, toch 120 ELO hoger gerangschikt, op remise houden, wat prima is natuurlijk. Dimitri schoot als laatste over, maar de ploeg was al verloren. Ook hier speelde de tijdsdruk een rol en liet het doek vallen over deze partij.

Dit geeft volgende standen:
Volgende wedstrijd: zondag 19/02/2017 - uitwedstrijden 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten