vrijdag 21 september 2018

Ledeganck eerste ronde

Zopas hebben we de eerste ronde gespeeld tegen Den Eik 1 met ruim 200 elo meer per speler.

Arne had in het middenspel net iets mindere stelling maar Jakob kon er niet van profiteren. Het werd een toreneindspel waarbij Arne een vrijpion had op de 6de rij. Er vervolgde een zetherhaling met remise als resultaat.

Stan gaf in het begin van de partij het centrum weg en kwam ook achter in ontwikkeling en moest ook ruimte geven. In deze verkrampte positie verloor hij later zijn dame voor een toren en een paard. Stan gaf iets later op.

Mark speelde tegen Herman en stond al met een mindere stelling. Herman had al een vrijpion op de 6de rij en Mark had zijn loper en toren nog niet kunnen ontwikkelen. Het bleek ook later dat Herman met de punten ging lopen.

Sarah speelde voor het eerst mee en mocht aantreden tegen Mike. Het werd een toreneindspel maar Mike had controle over de D lijn en Sarah had een pion minder. De ene toren van Sarah stond buitenspel waardoor Mike tijd had om de pionen langs de dames aan te vallen. Sarah verloor uiteindelijk haar partij.

Ik (Dimitri) ging goed van start tegen Marc en in het middenspel stond ik duidelijk in het voordeel. Marc gaf mij een pion maar kon daardoor even later zijn paard ruilen voor mijn loper. Hierdoor verdween de druk op de stelling. Het eindspel was toren en dame maar mijn koning stond minder veilig. Marc bleek sterker te zijn en won de partij.

Enkel Arne slaagde erin om een extra bordpunt mee te nemen voor het klassement. We hebben het Den Eik 1 niet gemakkelijk gemaakt maar ze waren duidelijk een maatje te sterk.

Den Eik 1 Rapid Aalter 2-0 (14-6)
Herman van de Wynkele Mark Christiaens 3-1
Mike Verkimpe Sarah Dierckens 3-1
Jakob Buysse Arne Nemegeer 2-2
Marc Van Vooren Dimitri Teirlinck 3-1
Gerard De Winter Stan Van Stechelman 3-1


Klassement

1 Artevelde 1 2 15
1 Evergem 1 2 15
3 Den Eik 1 2 14
4 Eeklo 1 2 12
5 Artevelde 2 2 11
6 Evergem 2 0 9
7 Kaprijke 0 8
8 Rapid Aalter 0 6
9 Eeklo 2 0 5
9 Den Eik 2 0 5

De volgende ronde gaat door op vrijdag 5 oktober 2018.
Deze zal doorgaan in de Museumstraat 103, 9881 Bellem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten