vrijdag 19 oktober 2018

Ledeganck derde ronde

Deze ronde zal moeilijk worden om een punt te halen tegen Eeklo 1 met op papier een ploeg gemiddelde boven de 1900.

Jörg met zwart speelde tegen Peter (1908). Al snel in de opening kwam hij in de problemen. Hij verloor ook nog enkele tempo's. Peter had al een batterij aan stukken die naar de koning stonden te kijken en 2 pionnen op de 5de rij zijn ook geen goed teken. Jörg verliest de partij.

Frank met zwart kreeg geen cadeau tegen Bahrija (2235). De opening verliep niet vlot en al snel moest Frank stukken achteruit spelen. Er was geen ruimte langs de koningsvleugel en alles werd dichtgeschoven. Langs de damesvleugel kreeg Frank een open lijn en een half open lijn. Maar Bahrija had alles perfect onder controle zodat deze niet bruikbaar waren. Uiteindelijk verliest Frank de partij.

Xavier met wit speelde tegen Gosse (1901). Alles ging vlot relatief vlot tot hij in het middenspel enkele belangrijke centrum pionnen verliest en Gosse 2 verbonden vrijpionnen op het bord heeft staan. Xavier speelde nog verder en dacht nog om de tegenstander mat te kunnen zetten. Gosse speelde rustig zijn vrijpionnen vooruit en met minimale verdediging was er geen mat dreiging van Xavier. Xavier verliest uiteindelijke zijn partij.

Stan met zwart speelde tegen Zbigniew (1574). Stan kon al snel in de partij een centrum pion bemachtigen. Alles leek vlot te verlopen. Rokeren bleek al snel een blunder te zijn en hierdoor verloor hij een stuk. Deze achter stand heeft hij helaas niet meer kunnen goedmaken. Stan verliest ook zijn partij.

Dimitri (ik) met wit speelde tegen Gert (1967). Gert opende met de Caro-Kann/Nimzowitsch Variation. In mijn ogen leek dit een slechte maar wel gevaarlijk om kort te rokeren. Na een mindere zet in het middenspel zat mijn dame vast. Om toch weer activiteit te verkrijgen gaf ik mijn centrum pion op voor de H pion. Helaas had ik de vork niet zien gezien en verloor ik een extra pion. In het eindspel had Gert 2 verbonden vrijpionnen en ik gaf op.

Helaas kon niemand stunten tegen Eeklo 1 en verliezen we op alle borden.
Hieronder de resultaten.

Eeklo 1 Rapid Aalter 2-0 (15-5)
Bahrija Brkic Frank Ongenaert 3-1
Gert Van Vooren Dimitri Teirlinck 3-1
Peter D'hondt Jörg Bastien 3-1
Gosse Kamminga Xavier Foulon 3-1
Zbigniew Kania Stan Van Stechelman 3-1

Klassement

Artevelde 1 6 40
Den Eik 1 4 35
Eeklo 1 4 35
Evergem 1 4 33
Kaprijke 3 32
Artevelde 2 3 29
Den Eik 2 2 25
Eeklo 2 2 22
Rapid Aalter 2 22
Evergem 2 0 27

De volgende ronde gaat door op vrijdag 9 november 2018.
In de Leke, Lekestraat 33, 9900 Eeklo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten