maandag 22 november 2021

Heftig schaakweekend, maar mooie resultaten

Dit schaakweekend 20-21-22/11/21 was best heftig. De topjeugd is nog maar net bekomen van het BJK en daar staat weer een les en interclub op het programma. Maar vooraleer we daaraan komen, was er eerst nog de les van Frank en aanvullend het clubkampioenschap op vrijdag 20/11.

Frank leerde ons hoe je moet winnen met een pion meer tegen gelijke lopers. In de meeste gevallen lukt dit, maar in sommige gevallen dus niet en is het remise. Meer info hierover, spreek gerust Frank hierover aan. 
Daarna was het ronde 6 van het clubkampioenschap, met mondmasker en verluchting natuurlijk. Twee partijtjes werden gespeeld: Marc DL tegen Marc Vanneste en Xavier tegen Stan.
Marc V ontbreekt nog de ervaring om een gevestigde waarde zoals Marc DL het moeilijk te maken. Uiteindelijk ging de dame verloren en besloten beide Marcen om dieper in te gaan op de Italiaanse opening.

Stan was in zijn nopjes toen hij zijn geliefde Caro-Kannopening mocht spelen tegen Xavier. Na de standaard aanval van wit, diende Xavier wat terug te plooien en maakte toen enkele foutjes, waardoor Stan een winstpuntje mocht bijzetten op z'n lijst.

Dit geeft volgende tussenstand:

De zondag dan: eerst jeugdles en daarna interclub uit tegen een ijzersterk Izegem. Helaas dienden we een forfait te slikken wegens het onverwacht wegvallen van Volodimyr. Deze dingen gebeuren natuurlijk. Izegem was op bijna alle borden meer dan 200 ELO sterker, dus we vreesden voor het ergste. Maar ... elke wedstrijd moet gespeeld worden.

Frank zijn partij was als eerste klaar. Helaas diende Frank zijn meerdere te erkennen in Nico Vandenbroucke. 
Marc kon nog eens stunten door te winnen met Hollands tegen een tegenstander die 278 meer ELO had. Zonder overdrijven, toch ene van zijn beste partijen van de laatste jaren. 
Anton haalde in een uitgedokterde, speciale opening op een bepaald moment met gelijk materiaal bijna een +2 voordeel. Na wat afruilen gaf Chess.com een droge 0.0 aan. De gevraagde en verkregen remise van Anton was dus volledig terecht.
Alle 'druk' lag dus bij Mark, die het verschil kon maken: remise was goed voor één wedstrijdpunt, winst twee en verlies nul. Mark had twee torens tegen loper en toren en (ik dacht) één pluspion, welke wel op rij 7 stond. Maar, de klok telt ook mee en een beetje verrassend ging Mark's tegenstander door zijn vlag.
De volle 2 wedstrijdpunten gaan dus - eerder tegen de verwachting in - richting Aalter.  
Joris had voor zijn tweede interclubwedstrijd het niet gemakkelijk tegen Artur Lewandowski, die bijna 1700 ELO heeft. Zag wel dat Joris veel ruimte had + een vooruitgeschoven pion, wat op eerste zicht een aangename stelling was. Jammergenoeg is het ergens dan fout gelopen.
Bord 2 was dus een forfait. 
Sidan en Thales speelden ook tegen jeugdspelers, wat naast aangenaam ook een goede parameter om te vergelijken is.  Sidan kon overtuigend winnen, maar Thales is echt door het oog van de naald gekropen door een materiaalachterstand om te kunnen buigen naar een winst. Hierdoor kan Aalter 1 een wedstrijdpunt pakken, ondanks de forfait. Knap gedaan iedereen.

Volgende tussenstand na twee rondes:Volgende ronde is opnieuw een uitwedstrijd op 05/12/2021. Aalter 1 mag naar Ieper, Aalter twee naar Evergem.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten