vrijdag 4 februari 2022

Interclub

Beste Rapido's,

Zondag ll. speelden we ronde 6 van de interclub thuis tegen buurstad Tielt. Allemaal bekende gezichten en de sfeer was zeer gemoedelijk. Zoals eerder meegedeeld, lijken Tielt en Aalter zeer goed elkaar. Beide twee ploegen, beide eentje in vierde en eentje in vijfde. Maar, Tielt staat iets hoger in de rangschikking, dus het was alle hands aan dek.

Gelukkig hadden de meeste Rapido's er zin in. Aalter 1 kon uitpakken met een mooie winst van Frank, gevolgd door een remise van Dimitri, winst van Mark en een zeer lange partij van Anton, die uiteindelijk een terechte remise werd. Deze twee wedstrijdpunten zouden wel es het verschil kunnen maken.

Aalter 2 dan. Sidan had even een off-day naar eigen zeggen en verloor tegen Rune. De partij tussen Volodimyr en Polina ging zeer gelijk op, maar uiteindelijk won Volodimyr. Spijtig dat ik de clou gemist heb, want het zag er eerder onbeslist uit toen ik keek. Joris speelde voor wat hij waard was en kon zelfs een pionnetje voorkomen. Er zat helaas niets meer in dan een gelijkspel. Marc tenslotte kon een fout van Peter afstraffen en kwam een stuk voor tegen een pion. De juiste voortzetting ontglipte hem en ging, tot verbazing van alle aanwezigen, akkoord met een remise.

Dit geeft volgende tussenstand:

Aalter 1 staat netjes 6e met 4 wedstrijdpunten uit 4 partijen. Aalter 2 staat 10e.

De volgende interclubs zijn op 13 en 20 februari, resp. een uit- en thuiswedstrijd.

Ronde 7
KISK Ieper 2 (302) - Aalter 1 (475)
KBSK Brugge 6 (303) - Aalter 2 (475)

Ronde 8
Aalter 1 (475) - Tournai 1 (521)
Aalter 2 (475) - KVSK Veurne 1 (322)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten