zondag 26 februari 2023

BJK 2023 Blankenberge

Hierbij een korte impressie van het voorbije BJK.

Tot en met dinsdag ben ik wel tevreden over het behaalde niveau van de partijen. In ronde 1 zorgen Sidan en Nyssa al direct voor serieuze verrassingen door veel hoger geklasseerde spelers op remise te houden. Volodimyr verliest maar had winst in handen tegen de uiteindelijke 2-de. Onze nederlandse gasttrainer (nogmaals bedankt voor de hulp op maandag) was ook onder de indruk.

Vanaf woensdag zakte het niveau echter serieus, 1 op 8 maar. Op donderdag en vrijdag logische resultaten gezien de wat makkelijkere tegenstand. Op vrijdag wordt de ijsjesscore gehaald, hieronder is daarvan nog een bewijs te zien. Op de achtergrond de vuurtoren die in het nieuws gekomen is wegens het irritante misthoorn signaal dat hij produceert, ter plaatse niks van gemerkt.
Op zaterdag kan nog gepoogd worden de helft te halen wat tot mijn teleurstelling bij niemand lukt. Sidan verliest hard na een foute combinatie, Nyssa vergeet haar loperpaar uit te buiten, Thales kon remise pakken maar een oppositiestrijd in een pionneneindspel vergt meer dan 5 seconden denkwerk, Volodimyr stond 2 pionnen voor maar moest berusten in remise.

Positief is dat iedereen een mooie ELO-winst noteert en verder dat het voor iedereen, daar reken ik mezelf bij ook al is de vooruitgang op schaakvlak te beperkt, een heel plezante week was.

Een voorbeeld van de creativiteit van Volodimyr, die in onderstaande stelling gewoon Ph4 speelt en aan de tegenstander gewoon de vraag stelt, welk stuk wil je pakken ? Zwart kan geen van beide stukken pakken zonder mat of groot materiaalverlies.

FrankGeen opmerkingen:

Een reactie posten