woensdag 3 januari 2024

Bethune : eindbeschouwing jeugd

Bethune 2023 zit er weer op. Aaron en Volodimyr (al voor de 3de opéénvolgende keer) vielen uiteindelijk in de prijzen, 1ste en 2de in hun leeftijdscategorie.

Qua mix jeugd en volwassenen, locatie hotel, sfeer en gezelligheid zat alles goed, volgens de feedback die ik gekregen heb.

Rest me een evaluatie van de jeugd te schrijven. Iedereen heeft de helft gehaald, het doel om ELO winst te halen is vooral gelukt bij Nyssa, Aaron en Volodimyr.Als we naar de scores tegen de zwaarste ELO tegenstand kijken, dan scoren we niet zo goed. Aaron en Nyssa halen wel de helft tegen +1400. Dit lijkt normaal als we rekening houden met de eigen ELO-score, maar toch verbaast deze score me wel. Als ik de resultaten in IC bekijk, dan liggen die tegen +1400 veel hoger en schat ik ze zelf een stuk sterker in.

Het is duidelijk dat er vooral gescoord werd tegen de lagere tegenstand. Kijk naar de kolom top 25 (tegenstand die in de top 25 eindigt), daar treffen we zelden tegenstanders en scoren er helemaal niks. Sidan is de enige die aanspraak kon maken op punten tegen de top.

Aaron was sterk begonnen met een 2 op 2. De 0 op 3 daarna, telkens door vermijdbare rekenfouten, katapulteerden 'm te ver naar beneden waarna een 4 op 4 kon volgen. Als de tactische nauwkeurigheid beter wordt, kan de aanval op hogere ELO's ingezet worden.

Ook Volodimyr heeft vooral gescoord van onderuit.  Kansloos verlies tegen de uiteindelijk 5de en vooral een spijtig verlies in ronde 4 zorgden ervoor dat hij de topborden vermeed. Ik had iets beter verwacht, toch evolueert Volodimyr goed. Zijn rekenkracht en creativiteit blijven te duchten wapens. De 1500 grens komt in zicht.

Nyssa heeft sedert lang een uitstekend tornooi. Vooral haar rekenkracht is een stuk beter geworden. De openingskennis gaat de goede richting uit en ook de laatste ronden van het tornooi, normaal haar zwakke punt, waren uitstekend. Dit vraagt om een bevestiging, als nieuwbakken 1300+ speler.

Sidan speelt goed, maar het is al een 3-tal tornooien dat dit er onvoldoende uitkomt. In dit tornooi bleek duidelijk dat hij de sterkere spelers aan kan, maar ervan winnen blijft maar niet lukken. Wat mindere resultaten tegen mindere spelers zorgen voor een middelmatig tornooi. Geklopt worden door Nyssa zorgt hopelijk voor de bijkomende motivatie.

Thales kon z'n vorige uitstekende tornooi niet bevestigen. Kansloos verlies tegen de sterkere tegenstand, makkelijke winst tegen de zwakkere. Openingskennis en rekenkracht (vooral bij weinig tijd) blijven de probleempunten.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten