zaterdag 28 juni 2014

Criterium van Landegem

Het is weer een tijdje geleden dat we nog actief waren met onze jeugd op een toernooi.  Maar nu de examens voorbij zijn staan er twee jeugdtoernooien op het programma.  Vandaag spelen we het Soete Beese toernooi en volgende week (zondag) trekken we naar de zee (Oostende).  Daarna volgt de grote vakantie, dit is ook een beetje een komkommer periode voor het jeugdschaak.  De oudere spelers kunnen dan wel eens een toernooi meepikken zoals het open van Gent (juli).
Vandaag spelen Robbe, Arne DG, Simon, Warre, Mathieu, Arne N, Miguel en Sverre.  Ik ben benieuwd wat de dag zal brengen.
Ik was nogal verrast na de eerste ronde, heel wat winstpartijen.  Enkel onze Robbe (tegen Roel, hoogste rating van het toernooi) en onze twee eerste stappers verloren hun partij.  Dit bleef voor onze eerste stappers een beetje de teneur van het toernooi.  Sverre vind rokeren nog overbodig en mist verschillende keren de mat in één.  Volgende week in Oostende nog wat oefenen op de gouden regels en het is ook positief dat hij dicht bij de winst komt.  Miguel zit al een fase verder, maar laat al eens een stuk instaan.  Als dit dan de dame is ... wordt het wel lastig natuurlijk.  Bij de -8 speelde onze kleine Arne een uitstekend toernooi, enkel een verliespartij tegen Igor (eerste in de tussenstand van het criterium), maar aangezien Igor er twee verloor eindigde onze Arne op de eerste plaats, dit is reeds de tweede maal dit seizoen, uitstekend! Om de extra aardbeien te dragen had hij reeds de hulp van mama & papa voorzien!

Bij de -10 speelt onze Mathieu als eerstejaars een behoorlijk parcours, hij scoorde met een 5/9 een goed resultaat en kwam hiermee 16de/36.  Hij komt hiermee tussen een aantal tweedejaars te staan.
Bij de -12 kon Warre zijn goede vorm van Humbeek aanhouden.  Hij verloor van de eerste en tweede in de rangschikking (Daniel en Mathias Godde) en een remiseke tegen Nathaniel.  Het leverde hem een goede 8ste/40 plaats op.


Bij de -16 speelde Simon een behoorlijke 4/7, maar had onze grote Arne het wat lastiger 3/7.  Dit mag iets beter of had hij nog wat last van de examens?? Misschien was het ook een beetje van dat bij onze Robbe, hij ging naar huis met 3/7.
Volgende week zondag zijn we Oostende.

onze Anton kwam onze vrienden helpen als reeksleider bij de -14,
maar dat uniformke staat hem toch niet hé


Geen opmerkingen:

Een reactie posten