zaterdag 20 september 2014

criterium van Mortsel

We zijn deze mistige morgen met vier spelers richting Antwerpen getrokken, halfweg de rit was er niets meer van de mist te zien en scheen de zon reeds volop.  Iedereen begon zijn eerste ronde met een punt.  Hoewel, Mathieu begon met een bye.  Dit lijkt mij een moeilijke start, je krijgt bij de volgende paringen de betere tegenstanders op je bord.  Hij had een paar ronden nodig om op zijn niveau te komen en scoorde vandaag 4 uit 9.  Misschien zat er ergens een halfje meer in, maar al bij al een correct resultaat.  Bij de -8 kwam Arne reeds vroeg tegenover Ruben (misschien de betere speler vandaag),  Enkel in het toreneindspel moest hij zijn greep op partij lossen en verloor zo zijn eerste punt.  Daarna speelde hij vier op een rij.  Tot hij Igor met zwart moest bekampen, altijd een moeilijke tegenstander voor Arne.  Ook deze keer verloor hij zijn partij, concentratieverlies koste hem een paard.  Voor de laatste ronde stond Arne gedeeld eerste met Ruben.  Maar deze keer mocht Igor tegen Ruben spelen.  Onze Arne koesterde hoop dat Igor zijn partij kon winnen ... en als hij kon winnen, dan kon hij het toernooi winnen.  Het plan werd goed uitgevoerd, met dank aan Igor en Arne kon zijn derde toernooiwinst noteren dit seizoen! Goed gespeeld.Ook Warre kent het spel vier op een rij, met vier uit vier neemt hij direct een superstart. Een verlies tegen Dries in de vijfde ronde, gevolgd door winst kwam Joppe in de laatste ronde op de paringslijst.  Warre van Joppe in Oostende (begin juli), maar de Joppe was vandaag duidelijk in een goede vorm.  Hij had vandaag reeds een aantal sterke tegenstanders onder controle gehouden.  Ook Warre moest de duimen leggen (Joppe won trouwens zijn reeks), toch werd hij mooi vierde.
Bij Simon ging het na de winst in de eerste ronde iets moeizamer, in de tweede helft van het toernooi remonteerde hij nog fel, hij werd uiteindelijk vijfde, goed gedaan.
We mogen tevreden terugblikken op de voorbije septembertoernooien, zowel Arne, Warre en Simon behaalden wel ergens een eerste plaats (Leuven, Mercatel en Mortsel) als goede ereplaatsen.  Hier kan nog een mooie finale van het seizoen geschaakt worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten