zaterdag 13 september 2014

jeugdtoernooi Mercatel

Vandaag met vier spelers naar Sint-Amandsberg getrokken om er deel te nemen aan het jeugdtoernooi van de sympathieke gasten van Mercatel.  De -8 en -10 speelden in een gezamelijke reeks, er werd nadien wel een gescheiden rangschikking opgemaakt.  Onze Arne N en Nathan waren aanwezig om de kleuren van Aalter te verdedigen.  Beiden begonnen met een 2 uit 2, daarna kwam er een partij onder broeders waarbij Arne het laken naar zich kon toe trekken.  Beiden schaakten daarna een aantal verliespartijen bij elkaar. Onze kleine Arne kon op het einde nog wat remonteren en eindigde met 5,5 uit 9 mooi 2de van zijn reeks.  Nathan eindige met 4 uit 9, hij laat een aantal mogelijke winstpartijen door zijn vingers glippen.  Tijd dat we de lessen hervatten (morgen dus).  Bij de -12 liep onze Warre terug op de begane grond (na zijn winst van vorige week).  Met 5,5 uit 7 (enkel een verlies tegen Dries, maar ook hier de winst in zijn handen gehad) werd hij eveneens mooi tweede.
Bij de -16 kwam Simon aan de start.  Hij presteerde het om de reeks af te sluiten zonder verliespartij (5,5 uit 7) en was gedeeld eerste met Benno en Sander.  Een kronkel in het wedstrijdreglement bepaalt dat er dient geblitzt te worden voor de eerste plaats.  Hierop wint Simon eerst de blitz tegen Sander, daarna ook tegen Benno.  Waardoor hij dus zijn reeks wint. 
Als jeugdleider zou je het zowaar gewoon kunnen worden, vorige week ook gewonnen met Warre.  Volgende week gaan we naar Mortsel, bij deze zijn ze gewaarschuwd ...Geen opmerkingen:

Een reactie posten