woensdag 14 januari 2015

Interclub ronde 6 - Aalter 1

Een klein verslag van onze speler ter plaatse (die nodig aan timemanagement moet doen). Gezien de vele afzeggingen (mogelijks wegens het BK veldrijden) mocht ik nog eens aantreden op het laatste bord. Door mijn eigen tijdsnood was het nogal moeilijk om de stellingen van de andere spelers in te schatten of hun partijen te bekijken. Wat ik wel kan zeggen is dat Sarah als eerste klaar was met een solide remise tegen een 2000+, absoluut niet slecht (en ook wel sportief want indien ze wou had ze hem misschien wel door zijn tijd kunnen jagen of kunnen verleiden tot blunders in tijdsnood).
Om 18u was de rest nog steeds bezig. Intussen had ik mijn tijdscontrole gehaald met 2 seconden op overschot en was het nodig om even te ontstressen (hoewel mijn stelling intussen zeker winstkansen bood). Mark en Marc waren de volgende om remise aan te nemen of aan te bieden, de precieze omstandigheden weet ik niet, maar voorlopig was de stand nog steeds in evenwicht. Blijkbaar zat het bij Marc volledig muurvast. Philip volgde even later ook met een remise. Intussen stond ik een kwaliteit voor in een spektakelpartij, maar met nog slechts 10 minuten op mijn klok, meer dan een uur voor mijn tegenstander en een nogal complexe stelling, besloot ik om ook remise voor te stellen. Alle hoop rustte op Kristof, die een paard tegen een pion voorstond, ook na tijdsnoodfase bij beide partijen. Rond 19u55 viel het oordeel: Kristof had het hoofd heel koel gehouden en wist zijn partij te verzilveren. Een gevleide maar welverdiende en broodnodige overwinning. Vanaf nu kunnen we proberen alles op Aalter 2 in te zetten. Hieronder de uitslag en de voorlopige stand na 6 rondes. Kritiek voor Aalter 2, alles op het gemak voor Aalter 1.
NIC uitslag Aalter 1 ronde 6
Gebalanceerde opstelling - gevleide overwinning

NIC klassement na ronde 6
De stand na 6 rondes - kritiek voor Aalter 2, comfortabel voor Aalter 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten