vrijdag 16 januari 2015

Oostvlaamse IC, ronde 5

Vandaag hebben we de schakers uit Deinze mogen ontvangen.  We speelden met dezelfde opstelling van de vorige ronde : Simon, Martin, Geert en Warre.  Warre had vrij snel een beslissende voorsprong.  Zijn tegenstander probeerde er nog iets van te maken, maar tegen een goede jeugdspeler weet je al.  De man had geen kansen meer en gaf als eerste op.  Ik had zelf mijn opening niet te goed gespeeld, maar na een dameruil kwamen mijn stukken terug beter gecoördineerd.  Toen mijn tegenstander een pion kan afsnoepen en weigerde deze terug te geven ... stond zijn paard ingesloten.  Wat mij een stuk tegen een pion opleverde.  Ik kon mijn stelling verder verbeteren en na een bijkomend foutje van mijn tegenstander ging er weer materiaal verloren.  Het tweede punt was binnen, we hadden dus reeds een gelijkspel.  Toen even later de tegenstander van Simon zag dat zijn derde bord een koningsvork moest incasseren vroeg hij prompt remise, wat Simon aanvaarde.  Meteen was onze eerste winst binnen in de OVL interclub.
Geert had een dame tegen twee stukken en nog wat pionnen en zag heel wat plannen om het af te maken.  Na een combinatie van Geert ging er terug een stuk verloren en moest zijn tegenstander zijn verlies accepteren.


1 opmerking: