zaterdag 16 mei 2015

Vlaams Kampioenschap, dag 3

ronde 5
onze spelers krijgen in deze ronde elk een 1700+ voorgeschoteld.  Warre met wit tegen Hans Temmerman (elo 1783) en Simon met zwart tegen Vervloet Staf (elo 1706).  
Warre wint een pion in het middenspel.  Even later verliest hij die voorsprong door een onnauwkeurigheid.  In het eindspel komt hij terug een pion op voorsprong maar in een gelijke stelling.  Een remise is een mooie uitslag, Warre heeft nu 2,5 uit 5 en heeft nog niet verloren.
Simon zijn partij loopt lang gelijk op, stelling blijft gesloten tot hij met een mooie combinatie twee pionnen kan winnen.  Wat leidt tot winst in de partij.

ronde 6
na een goede rust zijn ze om 17h gestart met de zesde ronde.  Warre is als eerste klaar na een tweetal uren spelen.  Remise, jaah, wat doe je als je tegenstander remise vraagt in een gelijk stelling? Zeker als die 1939 elo heeft (Busschots Johan).
Simon speelt tegen De Weirdt Matthias (elo 1879), na even te kijken besluit ik dat de stelling voor mij te moeilijk is.  Drie pionnen en twee torens (Simon) tegen dame en vier pionnen.  Maar met Simon die reeds aanleunt tegen de tijdnoodfase (9min op de klok) tegen Matthias 1h!  En om 19h45 is het afgelopen, inderdaad, verloren.  Tijd om te vertrekken en te genieten van een goede nachtrust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten