donderdag 14 mei 2015

Vlaams Kampioenschap (volw)

Gedurende dit verlengd weekend gaat in Berchem het Vlaams Kampioenschap door.  Het is de vierde uitgave die geörganiseerd wordt door de schaakliga van Antwerpen.  Er worden twee partijen per dag gespeeld die meetellen voor belg. en fide elo.  Dit zal ook wel de belangrijkste motivatie zijn waarom er twee jeugdige rapido's hier hun kansen komen verdedigen.
Na anderhalf uur spelen is Simon wel heel vroeg klaar.  Gewonnen tegen Hiel Lino (elo 1909) met zwart dan nog.  Prima eerste dag :-)
Warre mag met wit aantreden tegen Patrick Moens (elo 1959), ideaal om de dag te starten.  Na bijna 3 uur schaken blijkt (volgens betrouwbare intel) Warre inzake materiaal gelijk te staan, heeft zijn tegenstander een dubbelpion én ruimte.  Dit laatste wordt dan wel het element waarmee zijn tegenstander de partij kan beslissen.
Intussen is het gebrek aan ruimte opgelost en staat het (Warre) loper en paard tegen het paardenpaar met elk een toren maar een pion minder.  Echter die dubbelpion staat nog op het bord.  Eigenlijk reeds een mooie prestatie van onze Rapido om na meer dan 3 uren schaken nog deze stelling op het bord te hebben tegen een 1950!  Om 14h40 is de partij afgelopen, in de partij hebben beide spelers hun kansen gehad (ook Warre) en remise is een correcte en uitstekende uitslag voor Warre.ronde 2
stipt om 17h begint de tweede ronde, een beetje jammer dat de paringen slechts één minuut voordien beschikbaar waren ...
Na een tweetal uren spelen blijken Warre en Simon nog in een gelijke stelling te zitten.  Even na 20h is Warre klaar, met de rustigheid zelve meldt hij een remise (tegen De Kaey Pascal, elo 2040)!  Knap, dit is een uitstekende eerste dag voor Warre (en zijn knikkers).
Intussen zijn we thuis gekomen.  Simon heeft gespeeld tot de laatste (open en gesloten), hij wint warempel zijn partij met een Lucena, de tweede keer op evenveel maanden tijd! ditmaal tegen Raymond Van Haelst, elo 1967.

Dit is wat we een héél sterke eerste dag noemen.

http://www.schaakliga-antwerpen.be/vk-uitslagen-open/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten