vrijdag 30 oktober 2015

Ledegancktoernooi derde ronde 30/10/2015

De derde ronde werd gespeeld in de Leke te Eeklo. We mochten het opnemen tegen Evergem 2.

Stan speelde op de 5de bord met wit tegen Martijn. Toen ik even ging kijken had Martijn het initiatief en kon met tempo zijn stukken ontwikkelen en de druk opvoeren richting de koning. Stan kon enkel passieve zetten spelen. Toen Stan de dames wou afruilen om de druk te verminderen bleek dit een blunder te zijn. De toren van Martijn zou mat geven achter de paaltjes. Stan verliest zijn eerste partij dit seizoen.

Dimitri op het 3de bord speelde met wit tegen Sofie. Tijdens de opening heb ik een paardruil gespeeld om een zwakte te maken in de pionstructuur. Maar al snel bleek dit een foute keuze. Ik stond achter in ontwikkeling en ik kon niet meer kort rokeren. Uiteindelijk was ik verplicht om lang te rokeren waar zwart een open lijn had. Sofie speelde echter een paar onduidelijke zetten waardoor ze tempo's verloor. Zo kon ik nog een pion winnen en had ik voldoende voordeel om het eindspel te winnen.

Martin op het 4de bord met zwart mocht het opnemen tegen Kurt. De partij zag er redelijk scherp uit. Martin verloor al vroeg in de partij een pion. Het centrum was dicht met elk een paard op een sterk veld en de dreiging om het stuk er af te slaan. Martin begon zijn pionnen op te spelen langs de dames kant waardoor het veel meer ruimte had dan Kurt. Dit heeft later in de partij de doorslag gegeven. Plots had Kurt een toren minder. Martin won zijn partij.

Mark speelde op het 2de bord met zwart tegen Filip. Mark had lang gerokeerd en Filip kort. Filip had dan ook de aanval ingezet langs de dameszijde maar was net iets trager. Mark kon ondertussen de open lijn nemen en de torens verdubbelen langs de koningskant en stond er iets beter voor. Filip heeft nog een toren afgeruild maar de open lijn bleef voor Mark. Toen ik was later terug ging kijken was de partij afgelopen. Mark gaf schaak met de dame en de volgende zet zou het mat zijn dankzij de toren op de open lijn. Mark won zijn partij.

Philip speelde met wit op het 1ste bord tegen Hendrik. De stelling stond lang gelijk tot Philip een kwaliteit voor kwam. In het eindspel had hij ook nog dubbele vrijpionnen op de c lijn. Met 2 toren en vrijpion tegen een toren en een loper was de winst in zicht. Philip won zijn partij.

Met deze overwinning als ploeg nemen we de eerste 2 punten van het seizoen en klimmen we naar de 6de plaats in het klassement.

Rapid Aalter Evergem 2 13 7
Philip Verhaeghe Hendrik De Wit 3 1
Mark Christiaens Filip De Vlieger 3 1
Dimitri Teirlinck Sofie van De Geuchte 3 1
Martin Deschepper Kurt Engels 3 1
Stan Goetstouwers Martijn Goederson 1 3

De rangschikking na de 3de ronde:
1 Den Eik 1 6 39
2 Artevelde 1 5 37
3 Eeklo 1 4 34
4 Artevelde 2 4 27
5 Kaprijke 3 30
6 Rapid Aalter 2 31
7 Evergem 1 2 28
8 Evergem 2 2 27
9 Eeklo 2 2 26
10 Den Eik 2 0 20

De volgende ronde spelen we op 27 november 2015 te Sleidinge tegen Den Eik 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten