vrijdag 2 oktober 2015

Ledegancktoernooi tweede ronde 02/10/2015

Deze ronde ging door in het ontmoetingscentrum te Bellem. We mochten het opnemen tegen Kaprijke en deze keer waren we de thuisploeg.

Geert speelde op het eerste bord met wit tegen Dirk. Beide speler namen al snel ruimte op het bord. Geert langs de koningszijde en Dirk langs de dameszijde. Uiteindelijk kwam de dameszijde volledig open met een vrijpion voor Dirk. Geert had blijkbaar voldoende middelen om de promotie tegen te houden en met elk nog weinig tijd op de klok werd het remise.

Dimitri speelde met zwart op het tweede bord tegen Sara. De partij kwam traag op gang en al snel stond ik een half uur voor in tijd. Sara maakte toen een foutje en kwam een pion achter. Toch kwam er nog druk van Sara met een kleine pionen meerderheid waardoor ik veel tijd verloor. Deze pionen gingen van het bord maar mijn koning stond zo aan de foute kant van het bord. Onder tijdsdruk heb ik het eindspel totaal verkeerd gespeeld en verloor de partij.

Ava speelde met wit op het derde bord tegen Sander. Het spel ging gelijk op tot Ava het paard pende. Hierdoor kon Sander niet zomaar rokeren want de pionen structuur zou zeer slecht komen te staan. Na wat ruilen van de lichte stukken stond de stelling ongeveer gelijk. Het werd remise.

Jörg speelde met zwart op het vierde bord tegen Johan. Het werd een gesloten stelling met elk nog beide torens en de dame. Jörg had nog een paard en Johan een loper. Maar plots stond de koning van Jörg in de lijn van de torens van Johan. Johan zag zijn kans om een pion doorduwen en een pion slaan. Dit gaf de torens plots vrij spel en de partij was snel afgelopen.

Stan speelde met wit op het vijfde bord tegen Stefaan. De partij was evenwichtig tot Stan een vrijpion kon doorduwen. Deze was perfect gesteund door een loper. Stefaan had dit te laat gezien en Stan kon met een schaak de torens afruilen en promoveren. Stan neemt als enige de volle punten mee.

We zijn nipt verloren, toch zat er iets meer in. Helaas volgende keer beter.

Rapid Aalter - Kaprijke 9 - 11
Geert Callant - Dirk Welvaert 2 - 2
Dimitri Teirlinck - Sara Temmerman 1 - 3
Ava Vandenkerckhove - Sander Temmerman 2 - 2
Jörg Bastiën - Johan Cochuyt 1 - 3
Stan Goetstouwers - Stefaan Temmerman 3 - 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten