zondag 27 maart 2016

Schakend door het paasweekend

Op goede vrijdag was er een spannende ronde in de Oostvlaamse IC.  We moesten aantreden tegen de eerste in de rangschikking, Geraardsbergen.  Onze ploeg bestond uit Warre, Benno, Anton en Martin.  Na één uur knoeien kon ik (Martin hier) het eerste verliespunt noteren.  Dat verhoogde de druk bij onze jeugdige spelers een beetje :-).  Martin kon zich rustig terugtrekken in de bar met zijn tegenstander en het duurde toch wel even voor Benno kon winnen van zijn tegenstander.  Het gerucht ging ook al dat Anton een remise had geweigerd...als dat maar goed afloopt.  Warre stond intussen materiaal voor en kon rustig afwerken en Anton deed hetzelfde met zijn tegenstander.  Mooi in de sacoche deze 3-1 overwinning.  Ik ben benieuwd hoe de nieuwe rangschikking er zal uitzien.  Info midden volgende week!
Op paaszaterdag zijn we met tien (10!) jeugdspelers naar het criterium van Blankenberge geweest.  Ikzelf had om 11h een vergadering in Blankenberge ivm de organisatie van het komende BJK.  Jörg was de begeleider (lesgever stap 2) op het toernooi.  Zijn enthousiasme was groot toen hij opmerkte dat onze spelers zich flink amuseerden tijdens en naast de partijen.  Ik was nog net op tijd om de laatste ronden mee te volgen van toernooi en zag Jasper mooi de winst binnenhalen door met zijn paardjes te werken, ook een stevige partij van Arne tegen Mikhail Akulov (de latere winnaar), als revanche de winst van Warre tegen Lev Akulov (broer van) en Benno die op het eerste bord speelde in de open reeks. Dit resulteerde in een derde plaats voor Arne en reekswinst voor Warre en Benno!
Vandaag (pasen) wordt het eitjes rapen en op paasmaandag gaan we met een aantal leerlingen van de lagere school Sint-Martinus Zomergem naar een stappentoernooi.  Wat kan een schaker nog meer wensen in een paasweekend?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten