maandag 7 maart 2016

Interclub ronde 8 dd 06/03/2016

Het was een memorabele zondag, 06/03/2016. Opnieuw had S.K. Rapid te kampen met redelijk wat afzeggingen, maar dank zij onze gelegenheidinvallers Roger Vermeir en Marc Nemegeer, konden we de forfaitboetes vermijden. Bovendien speelde enkel Aalter 1 thuis; Aalter 2 en 3 trokken richting Evergem om tegen MSV te spelen.

Aalter 1 speelde, op het zesde bord na, zo goed als in standaard opstelling. Warre genoot van een welverdiende schaak-rustdag en werd succesvol vervangen door Roger. Onze vrienden van de KGSRL wisten wie ze als tegenstander hadden, dus iedereen kon zich wat voorbereiden. Dank zij de overwinning van Sarah tegen Elena (interessante 'catfight'), en de remises van Yves, Philip, Roger, haalden we de overwinning binnen. Dennis was blijkbaar ziek, waardoor er een niet aangekondigde forfait was op het 5e bord.
Met deze 2 matchpunten komen we nu op 10 in totaal en kunnen we niet meer degraderen. Doel 1 mbt de interclub, zijnde behoud in derde, is bereikt.
Aalter 2 en 3 speelden uit tegen onze andere goede vrienden van MSV. De schaakwereld is toch wel klein hier in Vlaanderen. Om alle kansen op promotie te kunnen behouden, moest Aalter 2 absoluut de twee matchpunten meenemen naar Aalter. Helaas geen sterkhouders Geert & Ava deze keer, dus dienden we beroep te doen op onze reserves Benno en Anton. Hierdoor verkregen we een zeer solide ploeg met ongeveer 150 ELO tussen het eerste en het vierde bord. Anton kwam, zag en overwon in stijl: mat in minder dan 20 zetten, met 2 paarden en loper, voorafgegaan door dame-offer. Benno en Johan konden algauw een kwaliteit voorkomen. Na wat schuifwerk waren deze partijen gespeeld in het voordeel van Aalter. Marc beet zijn tanden stuk op een taaie aanval van Luc Haers. Ondanks het loperpaar van Marc tegen loper en paard kwam niemand echt verder en werd remise overeengekomen. 0,5 - 3,5 is de uitslag en absoluut een goede zaak voor de rangschikking. We blijven sowieso eerste, maar moeten de volgende ronde tegen onze rechtstreekse concurrent. Winnen tegen Jean Jaures betekent zo goed als kampioen spelen! Spannend.
Aalter 3 tenslotte. Helaas heb ik de partij van Simon niet kunnen volgen. Jammer, want de 1 staat bij zijn naam en de 0 bij zijn (ongeveer) leeftijdsgenoot Van Kerrebroeck Reinout, met dit verschil dat Reinout 1738 ELO heeft! Mooi gedaan!! Lotte kon een stevige aanval op het bord toveren, maar blijkbaar had Hendrik De Wit daarop een gepast antwoord. Toen ik even haar partij bekeek, stond Lotte in verloren stelling. Marc Nemegeer kon zijn schaaktheorie uitproberen tegen Rune Liveyns, maar verloor vroeg in het spel zijn dame. Marc's zoon Arne speelde remise, waardoor we nipt verliezen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten