zondag 25 september 2016

Ligakampioenschap ronde 1

Vrijdag hebben we de eerste ronde van het ligakampioenschap afgewerkt. Dit kampioenschap wordt gespeeld over 7 vrijdagavonden en is toegankelijk voor alle spelers aangesloten bij de Oostvlaamse Liga.  Dit jaar wordt het kampioenschap georganiseerde door de sympathieke schakers van MSV die dit jaar het vijftigste (50!) verjaardag vieren, proficiat en nog vele succesvolle schaakjaren.
Dit jaar betaalt onze club het inschrijvingsgeld terug aan de rapido's die hieraan willen deelnemen.  We spelen met Warre, Geert (De Geeter) en Martin.  Door het Zwitsers parings systeem speelt de eerste helft in de rangschikking tegen de tweede helft in de eerste ronde.  Geen makkie voor Geert & Martin, iets gemakkelijker voor Warre.  We dachten dus vroeg thuis te zijn op vrijdagavond ....
Geert mocht met wit tegen Patrick Moens (elo 1909), normaal een paar maatjes te zwaar voor Geert.  Maar toen ik (Martin hier) halfweg eens polshoogte ging nemen stond hij zowaar twee pionnen voor! Patrick was duidelijk aan het zweten en Geert zag er nog rustig uit.  Spannend.  Na een kwartier'ke ging ik snel nog eens kijken en zal Patrick net een paard slaan na een schaakje, weg voorsprong en partij.  Ikzelf speelde met zwart tegen Miguel Van De Vaerd (elo 1958), een sterke jeugdspeler met heel wat schaakervaring.  Ik kreeg iets nieuws op het bord en kon lang het evenwicht vasthouden tot ik in een combinatie een kwaliteit moest geven voor een pion.  Daarna voelde ik de partij langzaam de slechte kant uitgaan, voor mij dan toch :-).
En Warre? Die speelde tegen een stevige Ismael Mahmoud (elo 1335).  Warre kon op vier (4!) manieren zijn winst binnenhalen, maar verkoos de vijfde oplossing.  Deze oplossing leidde hem echter recht naar de afgrond.  Hij stond letterlijk compleet verloren, er waren waarschijnlijk ... methoden voor zijn tegenstander om een 1900 elo te verslaan.  Maar hij verzuimde en Warre kon langzaam het laken naar hem toe trekken.  We waren dus niet vroeg thuis, nee, we waren ruim de laatste die kon vertrekken :-) maar we hebben ons wel goed geamuseerd.
En niet te vergeten, er was ook een prijskampje.  Bij aanmelden mochten we onze naam op een veld noteren.  Jawel, ondergetekende ging met de fles cava naar huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten