maandag 3 oktober 2016

Interclub ronde 1 : 02/10/2016

De eerste ronde van het nieuwe interclubseizoen is steeds iets om naar uit te kijken. Hoe zit het met de opstelling, wie wil wat, spelen we samen uit/thuis, scoren we goed of eerder matig ?? Kortom, steeds spannend. Dit jaar geen verandering in dit thema.
Met de afwezigheid van enkele vaste waarden, was het uitkijken wat team 1 ging doen tegen Artevelde. Warre op bord 1 kreeg een tegenstander van kaliber tegenover zich. Ondanks de 300 ELO verschil ging de partij gelijk op en stond hij zelfs even een pion voor tot hij zich verslikte. Robbe speelde echt een bizarre opening tegen de tweede "Fransman" van Artevelde en behaalde tot zijn eigen verrassing een remise. Na een scherpe en traag gespeelde partij kon Philip in de tijdnoodfase zijn pluspion niet verzilveren, remise. Mark behaalde één van zijn typische aanvalsoverwinningen tegen een tegenstander met 200 ELO meer. Knappe prestatie. Benno stond na amper zestien zetten al in een eindspel dat er zeer gelijk uitzag.  Het werd een scherpe afwikkeling maar ergens heeft hij naar eigen zeggen de winst gemist. Alleen Dimitri stond heel de partij minder na pionverlies maar streed moedig verder tot hij eindelijk moest opgeven.. Een nipte verliespartij voor Aalter 1 (4-2) maar de bordjes hadden even goed andersom kunnen hangen!Aalter 2 speelde op z'n bijna sterkst en eigenlijk in standaard opstelling. Wetteren 3 was op voorhand erg gevreesd, want met de fusie met de Drie Torens heeft men kwaliteit zat in deze club. Op papier staat Wetteren 3 met een gemiddelde ELO van rond de 1800, dacht ik. Maar, om onduidelijke redenen was de ploeg in B-opstelling, met een jeugdspeler op het laatste. Hoewel we er toch echt moeten voor strijden hebben, was de winst snel binnen. Mooi begin voor Aalter 2.


Aalter 3 tenslotte mocht naar Deinze. We weten uit ervaring dat Deinze slechts één ploeg heeft, maar een zeer sterke. Team Simon kon geen vuist maken. Enkel Anton kon 2 pionnen voorkomen, maar diende zich tevreden te stellen met een remise.


Dit geeft volgende tussenstanden:
Volgende ronde op 16/10/2016. Enkel Aalter 2 speelt op verplaatsing. Vanaf ronde 3 spelen we steeds tezamen uit of thuis.

Paring ronde 2 van 16/10/2016:
475 Aalter 1 - 422 MSV 1
436 LSV-Chesspirant 2 - 475 Aalter 2
475 Aalter 1 - 422 MSV 3Geen opmerkingen:

Een reactie posten