vrijdag 7 oktober 2016

Ledeganck tweede ronde

Deze ronde waren we de organiserende club en zoals de voorbije jaren waren we opnieuw de uitploeg.  Deze keer speelden we tegen Evergem 2.
Michael (zwart) speelde tegen Joeri Cockheyt. In het middenspel kwam hij in de problemen, onveilige koning en te weinig actieve stukken. Kort erna werd het mat van de toren met steun van de loper. 
Frank (zwart) mocht het opnemen tegen Filip De Vlieger. Na de opening was Frank de pionnen van de damesvleugel kwijt in ruil voor een stuk.  Hij slaagde erin met het extra stuk en geduld de pionnen terug te winnen en neemt zo het eerste punt voor de ploeg.
Stan (wit) speelde tegen Martijn Goederson een evenwichtige partij. Toen hij nog 15 minuten op de klok had stelde hij remise voor en kreeg deze van Martijn. 
Marc (wit) mocht het opnemen tegen Wesley Van Verdegem.  Na het middenspel stond het van materiaal nog gelijk. De coördinatie van de stukken was van beide spelers niet ideaal.  Marc kon een open h-lijn forceren terwijl Wesley door het centrum kwam. Blijkbaar speelde Wesley een mindere zet en Marc kon optimaal profiteren.  Marc won zijn partij.
Dimitri (zwart) speelde tegen Kurt Engels.  In de opening werd ik verrast door een stuk offer voor tegen 2 pionnen. Hierdoor had Kurt een vrijpion op de 5de rij en dreigde mijn toren te winnen met een vork.  Vanaf deze positie had ik telkens maar 1 correcte zet om te spelen en moest ik zelfs mijn paard afstaan.  Het enige voordeel dat ik had was zijn onveilige koning.  Kurt maakte later één foute beslissing en plots had ik een groot voordeel en blijkbaar was er een mat in 8 mogelijk.  Plots had ik maar 1 minuut op mijn klok en kreeg een blackout. Helaas verloor ik de partij.
Hierdoor delen we de punten delen met Evergem 2

Evergem 2 - Rapid Aalter 10 - 10
Filip De Vlieger - Frank Ongenaert 1 - 3
Wesley Van Verdegem - Marc De Lathouwer 1 - 3
Kurt Engels - Dimitri Teirlinck 3 - 1
Martijn Goederson - Stan Goetstouwers 2 - 2
Joeri Cockheyt - Michael Cleppe 3 - 1


1 Eeklo 1            4 28
2 Artevelde 2        4 26
3 Den Eik 1 2 21
4 Artevelde 2        2 20
5 Kaprijke           2 19
6 Evergem 1 2 18
7 Eeklo 2            2 16
8 Evergem 2 1 17

Rapid Aalter

10 Den Eik 2 0 17

Op vrijdag 11 november 2016 spelen we de derde ronde in zaal De Leke te Eeklo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten