zaterdag 5 november 2016

Jeugd Liga Kampioenschap in Zottegem

Tijdens de herfstvakantie worden in onze Oostvlaamse Liga traditioneel de jeugdkampioenschappen georganiseerd.  Dit jaar was de organisatie in handen van de Zottegemse schaakclub Caballos.  Goede locatie en prima georganiseerd!
Dit toernooi geldt als selectie toernooi voor het Vlaams Kampioenschap in 2017 (4-5-11 februari).  Ook in dit kampioenschap wordt er in leeftijdsgroepen gespeeld.  De jongsten (-8 en -10 jaar) spelen op één dag 7 rondes met 30 min op de klok.  We waren met 6 kleine schakers aanwezig! Ze hebben zich goed geamuseerd en ook wat mooie dingen laten zien op het bord.  We noteren bij de -10 selecties voor het Vlaams met Volodimyr (5de!) en Nyssa (meisjes kampioene in 2016). Waren ook van de partij in Zottegem : Thibo, Koenraad, Thales en Karol.

Onze grote jongens mogen twee dagen optreden en spelen 7 ronden met 1 uur op de klok. Onze helden waren Pieterjan (-12), Nathan (-14), Jarne (-18) en Warre.  Warre koos ervoor om deel te nemen in de groep van de -18.  Hij was automatisch bij de -16 geselecteerd op basis van zijn elo en als Vlaams kampioen bij de -14 dit jaar.  Zo kon hij eens zijn niveau meten in deze leeftijdsgroep.
Onze schakers hebben in deze dagen iets kunnen leren en wat ervaring opgedaan.  Nathan kon zich in extremis plaatsen (8ste) en Warre heeft de gezamelijke reeks (-18/-20) gewonnen.  Gezien hij vooraf heeft doorgegeven zich te willen plaatsen voor het Vlaams bij de -18 mag hij in februari in Mechelen zijn niveau daar eens gaan testen.
Vier spelers zijn geplaatst voor het Vlaams, mooi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten