vrijdag 11 november 2016

Ledeganck derde ronde

Deze ronde ging door in zaal de De Leke te Eeklo tegen Eeklo 2.  Om een of andere reden was het nogal koud in de zaal.

Na een goed uur spelen stond Geert De Geeter met zwart er niet zo goed voor. Hij had zich laten verrassen door de agressieve speelstijl van zijn tegenstander en kwam zo teveel materiaal achter. Geert verliest zijn partij.

Stan met wit offerde in de opening tijdelijk een paard door de pion op f7 te slaan. Deze werd teruggenomen door de koning. Door de onveilige koning kon Stan een paard terug winnen met een vork van de dame.  Hij kon met dit voordeel de partij rustig uitspelen en zo won hij zijn partij.

Dimitri met zwart speelde een defensieve partij en ik stond met een zwakke d pion. Mijn tegenstander vond echter geen manier om ervan te profiteren en na afruil van de stukken was de druk uit de stelling.   We hadden elk nog 7 pionnen en de dames en een loper tegen een paard.  Mijn tegenstander stelde remise voor.  Ik kon niet direct vinden hoe het verder moest en zo nam ik de remise aan.

Frank met wit had in het middenspel een pion ketting gevormd met een vrijpion op e5. Zijn tegenstander had alle moeite om zijn stukken te ontwikkelen en kon alleen maar verdedigen.  Frank speelde rustig zijn stukken op de juiste plaats en maakte gebruik van het sterke veld op d6.  Uiteindelijk bezweek zijn tegenstander en Frank speelde een paardvork met schaak en kwam zo een stuk voor.  Frank wint zijn partij.

Martin met wit had voldoende aan remise om de ploegwinst te behalen. Het eindspel leek echter niet zo makkelijk met nog elk 2 torens en een licht stuk op het bord.  Martin slaagde er in om een vrijpion te maken maar kon deze niet doorduwen. Zijn tegenstander had immers een toren op de 2de rij en dreigde binnen te komen met zijn 2de toren.  De uitslag van deze partij kon nog alle kanten op gaan.  Uiteindelijk werd het remise door eeuwig schaak.

Zo winnen we met het kleinste verschil tegen Eeklo 2.


Op vrijdag 16 december 2016 spelen we de vierde ronde in het stadhuis te Kaprijke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten