woensdag 1 maart 2017

februari 2017, jeugd (Vlaams en stappentoernooi)

deze maand is voorbij en er ontbreken nog twee events van deze maand op onze blog :-(.
Op het Vlaams Kampioenschpa waren er twee rapido's die drie dagen mochten aantreden (Nathan -14 en Warre -18) en twee bij de jongere groep die hun Vlaams afwerken in één dag.  Nathan had na twee dagen een 4 uit 6.  Een schitterende start met punten tegen sterke tegenstanders.  Hij eindigde het toernooi met 4,5 uit 9 en werd hiermee de tweede in de groep met 4,5 (goede scheidingspunten) en 19de op een deelnemersveld van 42, mooi.
 Warre had zich op het Oostvlaams geselecteerd bij de -18 (ipv -16), Ook hij had na twee dagen 4,5 uit 6 maar bleef nog wat scoren op de finale dag.  Met 6,5 uit 9 (in een sterk deelnemersveld) werd hij tweede in de gedeelde reeks -18/20 en hiermee eerste bij de -18.  Hmm, jammer dat deze geen elo partijen waren :-).  De laatste dag kwamen dan ook Volodimyr en Nyssa aan de beurt bij de -10. Volodymir haalde 3 uit 9, speelde heel enthousiast (lees 'een beetje snel') en Nyssa kwam niet tot scoren.  Zij had wat last van de nieuwe reeks (eerste jaar -10) en waarschijnlijk ook wat onwennig aan het wat langere tempo)
Op de tweede dag van het Vlaams kwam LSV-Chesspirant met het idee om een stappentoernooi te organiseren. Anton en Xavier gingen met onze jeugdige schakers de buurt van Lokeren onveilig maken.  Een stappentoernooi wordt gespeeld volgens het lesjaar (stap) in tegenstelling tot leeftijdsgroepen.  Voor de gelegenheid was er ook een rapidtoernooi (voor iederen hoger dan stap 3 + volw.).
Aan dit laatste toernooi deed Arne mee, hij haalde een meer dan behoorlijk 3,5 uit 7.  Onze spelers van stap 1 gingen er aan de haal met de mooiste prijzen :-).  In de finale ronde werden Sidan en Thales respectievelijk eerste en tweede in de A-groep.  Volodimyr en Karol deden dit nog eens over in de B-groep! Trots op onze schakers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten