woensdag 21 juni 2017

jeugd clubkampioenschap, eindrangschikking

Zondag 18 juni was de laatste periode van het clubkampioenschap en meteen de laatste in-huis clubactiviteit voor de jeugd.  We gaan natuurlijk zaterdag nog naar het criterium van Landegem en daarna volgt in juli het criterium van Oostende. Dan wordt het tijd om de schaakbatterijen wat op te laden :-)
We hebben dit clubkampioenschap een aantal jaar niet meer georganiseerd :-(, maar ook een aantal lesgevers vonden dat de tijd rijp was om in dit seizoen iets te doen.  We hebben de rondes geconcentreerd wanneer de hogescholen in een examenperiode zitten, januari en juni dus. In totaal hebben we zes zondagen (27 partijen) strijd geleverd, alle stappen door elkaar met een uiteraard een gescheiden rangschikking.  Daarvoor hebben we het paringsprogramma Sevilla gebruikt met het Keizersysteem.  dit laat toe dat iemand niet altijd moet aanwezig zijn en soms moet er al eens iemand vroeger vertrekken.  Het paringsprogramma kan dit allemaal netjes verwerken.
We voorzien de prijsuitreiking met beker op onze BBQ, reserveer alvast zaterdag 2 september in je agenda.
De winnaar van het toernooi en tevens clubkampioen van stap 4 is Arne, hij verloor geen enkele partij.  Hoewel Nathan verschillende partijen heel dicht bij winst kwam is het hem in de vijf onderlinge duels niet gelukt.  Derde in de algemene rangschikking en dan nog wel van stap 1+ werd Sidan.  Vierde en kampioen van stap 3 is Xavier, die dit jaar nog een paar plaatsjes voor zijn zoon eindigt .... en Sverre werd als vijfde van toernooi ook kampioen van stap 2+.  Bij onze eerste stappers kon Esteban zich goed manifesteren tussen het andere schakende geweld.  Hij werd zevende en kampioen bij onze eerste stappers!

Proficiat aan alle kampioenen maar ook aan alle deelnemers voor de leuke  en sportieve zondagen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten