woensdag 2 augustus 2017

criterium van Oostende

Dit toernooi was met de vakantie in het zicht even aan mijn aandacht ontsnapt :-(.  We waren op deze zonnige zondag (9 juli) nochtans met een mooie groep naar de zee getrokken.  Bij de -10 (E-groep) waren we met Sidan, Thibo en Volodimyr.  Bij de -12 Arne, Miguel en Sverre, de -14 Nathan en bij de -16 Warre.
Onze schakers bij de -10 konden zich mooi verdedigen in deze sterke (beloftevolle) groep.  Volodimyr mocht in de laatste ronde tegen de toernooi winnaar spelen, deze laatste was tot dan nog niet geklopt en dit is ook zo gebleven. Toch moeten onze schakers blijven in hun kansen geloven.  Hij werd 12de (op 35 deelnemers) en behaalde samen met Thibo (16de) 5 uit 9 en Sidan scoorde een sterke 4.
Bij de -12 kon Arne goed mee aan de top, maar een verlies in de laatste ronde bracht hem met 4 uit 7 naar de 12de (36 deelnemers) plaats. Hallo, toch ook een behoorlijk resultaat! Miguel en Sverre kunnen ook behoorlijk schaken, maar missen duidelijk wat toernooiervaring, ze behaalden beide 2 uit 7.
Van Nathan weten we ook dat hij goed kan schaken, ik heb zijn partijen niet goed kunnen volgen.  Hij scoorde 3.5 uit 7 in deze mooie groep, daarmee werd hij 13de (25 deelnemers). Warre werd bij de -16 derde (10 deelnemers).
We hebben misschien de zee niet gezien maar iedereen had een mooie schaakdag.
Bedankt aan onze chauffeurs Peter, Jörg en Martin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten