maandag 30 oktober 2017

Liga kampioenschap Oost-Vlaanderen, dag 2/2

Op zondag waren er nog drie ronden af te werken.  Arne kreeg na zijn vier uit vier van zaterdag terug een taaie klant na zijn ontbijt.  Met zwart tegen Jacob.  Arne weet ook dat bij winst de kampioenstitel zo goed als binnen zou zijn.  Het bleef lange tijd netjes gelijk oplopen, zo blijft het spannend hé.  Maar na enige tijd kwam het ene kleine voordeel na het andere zodat tenslotte de winst werd binnengehaald. In de daarop volgende twee ronden kwam de vermoeidheid al eens de kop opsteken en wou de tegenstander ook nog eens iets bewijzen tegen de ongeslagen leider.  Het mocht niet baten, Arne werd kampioen van de liga Oost-Vlaanderen bij de -12 met de gezegende score van 7 uit 7, proficiat!
 Nog bij de -12 liet Volodimyr in de laatste ronde de winst liggen en dit koste hem meteen zijn selectie. Hij bleef wel enthousiast, de volgende keer beter.
Bij de -14 kon Tibo in zijn laatste ronde bijna scoren, maar een touché kostte hem zijn dame. Dit kampioenschap was voor hem de ideale tussenstop in het verwerven van toernooi ervaring.  Nathan wist dat hij op de tweede dag nog twee punten nodig had om zijn selectie binnen te halen.  In de eerste ronde mocht hij tegen Ines, een heel moeilijke opdracht.  Hij kwam ook iets minder te staan in het middenspel, maar wat later had hij dit verschil geminimaliseerd en was remise de correcte uitslag.  Een goede start van de dag. Hij kon de volgende ronde winnen en in de laatste ronde was er nog een stevige tegenstander (Joeri), maar die kreeg goed onder controle. Ook hier winst en een 6de plaats met een selectie voor het Vlaams jeugdkampioenschap.  Met twee selecties (op vier deelnemers) kunnen we tevreden terugblikken op het mooie weekend in Michelbeke.

IMG_20171029_120141.jpg
IMG_20171029_135906.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten