vrijdag 18 mei 2018

Ledeganck vijfde ronde Play-Offs

Xavier met zwart speelde een goede opening maar een half uur later verloor hij zijn partij. Hij had ergens in het middenspel een rekenfout gemaakt en zijn stelling zakte als een pudding in elkaar.
Arne met wit gaf het centrum en ruimte aan de tegenstander. Toch slaagde hij erin 2 pionen te winnen en alle stukken af te ruilen. Met de meerderheid kon hij makkelijk winnen.
Stan met wit kreeg een gratis stuk van zijn tegenstander. Met een gewonnen stelling gaf zijn tegenstander nog niet op en probeerde het nog moeilijk te maken. Stan bleef kalm en won de partij.
Ik (Dimitri) met zwart speelde een gelijkopgaande partij maar kreeg wat druk op de koning. Ondertussen hadden mijn paarden vrij spel in het centrum. Mijn tegenstander had de schrik te pakken en na een vork verloor hij een toren. Na het ruilden van de stukken was de winst binnen.
Mark met wit deed een koningsaanval. Alles verliep vlot tot hij een rekenfoutje had gemaakt en zijn koning schaak stond. Plots werd het zeer spannend want virtueel stond hij een stuk achter. Na het afruilen van de dames kon hij het lichte stuk terugwinnen. Het werd toren en loper tegen toren een paard met nog enkele pionen op het bord. Mark stond hier iets beter, voordeel van de loper als de pionen aan beide kanten van het bord staan. De laatste zet van zijn tegenstander gaf Mark de keuze om voor remise aan te nemen en wegens tijdsnood nam hij de remise aan.

Als eindresultaat winnen we tegen Evergem 2.

Rapid Aalter Evergem 2 2-0 (12-8)
Mark Christiaens Philip De Vlieger 2-2
Dimitri Teirlinck Geert Van de Woestyne 3-1
Arne Nemegeer Kurt Engels 3-1
Xavier Foulon Wesley Van Verdegem 1-3
Stan Van Stechelman Jurgen Liveyns 3-1


Reeks B
1 Kaprijke 9,5
2 Rapid Aalter 7
3 Eeklo 2 5
4 Den Eik 2 4,5
5 Evergem 2 1,5

Op vrijdag 1 juni 2018 spelen we nog een inhaalronde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten