vrijdag 9 november 2018

Ledeganck vierde ronde

Deze ronde speelden we in zaal Leke te Eeklo en we mochten het opnemen tegen Artevelde 2. Op papier een haalbare kaart.

Toen ik het bord van Arne (met wit) zag, had hij 2 dubbel pionnen en stonden beide koningen niet zo veilig. Arne had echter het initiatief maakte gebruik van zijn vrijpion door te duwen. De druk voor Koen werd te groot en Arne won zijn partij.

Xavier (met wit) zijn koning stond niet veilig. Er zat een gat in zijn pionnenstructuur. Hij was vooral op zoek om zijn tegenstander mat te zetten maar kwam telkens een zetje te kort. Door zijn gedrevenheid maakte hij helaas een blunder en stond er plots een stuk minder op het bord. Xavier verloor zijn partij.

Stan (met zwart) had de meeste activiteit op het bord door aanvallend spel. Peter deed nog een stukoffer om terug meer activiteit te verkrijgen maar zag dit stuk ook niet meer terug. Stan won zijn partij.

De stelling van Frank (met zwart) zag er niet zo goed uit toen ik voorbij kwam. Het leek erop dat Branko een mooi zetje had gevonden om de open lijn te bemachtigen dat het verloop van het spel sterk zou kunnen bepalen. Frank verloor de partij.

Dimitri (ik met zwart) speelde tegen Koen een gelijkopgaande partij. Koen dreigde met mat maar mijn paarden konden dit telkens verhinderen. Ik probeerde langs de damesvleugel iets te forceren. Door een mindere zet van Koen won ik een centrum pion. Echter in het eindspel had Koen de actieve toren en ik de defensieve toren. Hierdoor ging ik akkoord met remise.

Het werd uiteindelijk gelijkspel tegen Artevelde 2. Hieronder de uitslagen.
Artevelde 2 Rapid Aalter 1-1 (10-10)
Branko De Baets Frank Ongenaert 3-1
Koen De Praeter Arne Nemegeer 1-3
Koen Wielfaert Dimitri Teirlinck 2-2
Dimitri Debucke Xavier Foulon 3-1
Peter De Scheemacker Stan Van Stechelman 1-3


Klassement

1 Artevelde 1 6 49
2 Eeklo 1 6 46
3 Den Eik 1 5 45
4 Kaprijke 5 44
5 Evergem 1 5 43
6 Artevelde 2 4 39
7 Eeklo 2 4 33
8 Rapid Aalter 3 32
9 Den Eik 2 2 33
10 Evergem 2 0 36

De volgende ronde gaat door op vrijdag 30 november 2018.
(Parochiezaal, Bibliotheekstraat 1, 9940 Evergem)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten