vrijdag 30 november 2018

Ledeganck vijfde & laatste voorronde


We spelen tegen Den Eik2 in Evergem.

Ik (Dimitri) (zwart) verloor de partij na het verlies van een toren tijdens de opening. Mijn concentratie was duidelijk zoek. Na een uurtje zoeken ging het iets beter en kon ik de resterende partijen verder volgen.

Frank (wit) kreeg remise aangeboden met 1 pion minder maar als compensatie het loperpaar. Iedereen leek iets in het voordeel te staan maar de partijen waren nog onbeslist en Frank verkoos om verder te spelen. Een dik uur later gaf Patrick op, winst voor Frank. Voor mij was de positie nog onduidelijk maar Frank had meer initiatief en met het loperpaar controle over belangrijke velden. Bij de voortzetting bleek dat Frank een duidelijk voordeel zou krijgen.

Stan (wit) had na de opening een gesloten centrum met paarden tegen het loperpaar. Ann verkoos er niet voor om het centrum open te breken waardoor Stan toch een voordeel had. Hij had ook controle over een halfopen F lijn en kon de pion nemen. Hij gebruikte ook zijn H pion om nog meer druk te zetten op de koning. Na het afruilen van de laatste stukken was de A pion niet meer te stoppen. De winst was binnen.

Xavier (zwart) had in de beginfase een slechte ontwikkeling en zijn koningszijde stond zwaar onder druk. Joris slaagde er niet in om door te breken en even later speelde Xavier een paardvork op koning en toren. De koningsaanval verloor alle kracht. Even later had Joris een tripel pion op het bord. Xavier had als nadeel een grote pion (loper) op het bord. Mits geduldig spel speelde hij al zijn stukken van de koningszijde naar de dameszijde. Na het maken van een meerderheid gaf Xavier een kwaliteit terug voor meer activiteit. Joris gaf en en Xavier had ook de winst op zak.

Jörg (wit) had na enkele zetten al een pion op de 6de rij. Deze heeft er bijna de volledige partij blijven staan en was voor Luc een beperking in zijn ontwikkeling. In het middenspel had Jörg een meerderheid met een verbonden vrijpion. Luc verbrak deze verbinding na afruil van de paarden. Met een vrijpion voorsprong in een toreneindspel werd het moeilijk om de winst te pakken. Het werd remise.
 


De ploeg behaald een mooie overwinning. Hieronder de resultaten.

Rapid Aalter Den Eik 2 2-0 (12-8)
Frank Ongenaert Patrick Van Damme 3-1
Dimitri Teirlinck Ronald Facchin 1-3
Jörg Bastien Luc Haers 2-2
Xavier Foulon Joris Neyt 3-1
Stan Van Stechelman Ann Smekens 3-1

Met deze overwinning komen we op de 7de plaats in het klassement.
De volgende ronde spelen we de play-offs en starten we in de B reeks.
 

Klassement

1 Artevelde 1 8 60
2 Den Eik 1 7 56
2 Evergem 1 7 55
4 Eeklo 1 6 54
5 Kaprijke 5 53
6 Artevelde 2 5 49
7 Rapid Aalter 5 44
8 Eeklo 2 5 43
8 Den Eik 2 2 41
10 Evergem 2 0 45

  De eerste ronde van de play-offs zal doorgaan op 11 januari 2019 in de Leke te Eeklo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten