dinsdag 14 september 2021

Relaas van een druk schaakweekend

Vrijdag LL.  (10/09) was het dan zover: het eerste schaakmoment, wat goed was voor niet minder dan 12 pittige puzzels, netjes opgesteld op een bord. Dit ging van stap 3 tot stap 5 voor de grote zaal en in de kleine zaal niet minder dan grootmeesterniveau. De puzzels waren ondanks bv een mat in één, toch zeer verrassend en op niveau. Het was dan ook een mooi begin van een leuke avond.

Daarna volgde het clubkampioenschap. Alle heropstart is misschien moeilijk, we waren amper met 6, maar het was ook hier soms verrassend en spannend.
Mark won het duel van Marc op een zeer overtuigde manier. 
Anton won van Geert en 'oude' bekende Hendrik won van routinier Martin. Leuk dat ex-jeugdleden de weg naar de club na jaren terugvinden én bovendien hun kinderen ook het genot van schaken leren ontdekken in dezelfde club waar ze als kind geschaakt hebben.

Tussenstand na één ronde:Volgens ons nieuwe systeem zal er om de twee weken (zie agenda) een ronde zijn van het clubkampioenschap met daarvoor ofwel een schaakmoment ofwel een les van Frank.

Zondagvoormiddag was er het tweede vrijschaakmoment, als hernieuwde kennismaking met de schaakclub. Hier kwamen ook enkele nieuwe mensen op af. De lessen zelf starten terug vanaf 26/09.

In de namiddag tenslotte was er de laatste ronde van het oude schaakseizoen 19-20 interclub. 
Tal van clubs hadden forfait gegeven voor deze wedstrijd, maar Aalter was vastberaden om in schoonheid te eindigen. Opnieuw tot onze verbazing gaf Wachtebeke een groepsforfait zodat de wedstrijd niet hoefde gespeeld te worden. Hiermee kregen we een 0-4 cadeau en was onze derde plaats in de rangschikking een feit. Proficiat aan iedereen die hieraan heeft deelgenomen.

In vijfde klasse dienden we het op te nemen tegen de leider van 5N. Zij hadden geen forfait gegeven, dus ging deze wedstrijd, bijna als enigste van de poule, gewoon door.  Dimitri, Anton, Martin en Volodimyr mochten de kleuren van SK Rapid verdedigen en ... ze hebben dit uitstekend gedaan.
Zowel Anton als Volodimyr wisten hun wedstrijd te winnen. De remise van Martin was voldoende om de twee wedstrijdpunten af te snoepen van Artevelde, die zo geen 22 uit 22 haalt. Zeer sterk! Aalter 2 springt hierdoor over de Landegem 5 naar de 9e plaats in de eindstand. Mooi zo!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten