zondag 17 oktober 2021

Wiener bonbons en thrillernight

We waanden ons vrijdag even in Oostenrijk met de knappe uitleg van Frank over de Weense opening. Ideaal om de tegenstander mee te verrassen, maar zoals bij vele openingen moet men weten wat men wil bereiken. 

Daarna volgende een nieuwe ronde van het clubkampioenschap. Voor het eerst waren we oneven en Stan koos ervoor om dit euveltje op te lossen door niet mee te spelen.
Alweer met vier dus: Hendrik tegen Marc en Joris tegen Xavier.

De wedstrijd van Hendrik tegen Marc was een echte thriller. Wit verloor (of beter gezegd offerde) een centrumpion voor een gigantische ontwikkelingsvoorsprong. De zwarte stelling zat compleet vast en wit had alle vrijheid om volledig te ontwikkelen en keihard aan te vallen. Uitstekend verdedigen was het enigste wat Marc kon doen, maar wist dat dit hopeloos was. Na ruil van enkele stukken werd de druk minder en in tijdsnood ging het verrassend fout voor Hendrik. Een gestolen punt voor Marc en een waanzinnige partij van Hendrik om terecht fier op te zijn.

Joris en Xavier waren tijdens de opening en middenspel zeer zeker aan elkaar gewaagd. Heb de partij helaas niet tot op het einde kunnen volgen, maar zag dat Xavier een aanval deed op de damesvleugel. Ging daarbij materiaal verloren? Hoeanook, Joris wint zijn eerste partij en heb zo het gevoel dat er nog vele zullen volgen.

Tussenstand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten