zaterdag 23 maart 2024

Ledeganck ronde 7

In ronde 7 van de competitie kregen we weer de kans om ons te bewijzen, ditmaal tegen Den Eik 1. Het strijdtoneel was de Parochiezaal te Ertvelde, naast de brouwerij van Steenberge. Voor sommigen onder ons bood dit de perfecte gelegenheid om te genieten van een Fourchette, wat misschien zelfs een tactisch voordeel opleverde.

Net voordat de wedstrijd van start ging, ontvingen we bericht dat de zaal maar net op tijd gereed was gemaakt - of toch niet helemaal? Na meer dan 20 zetten in diverse partijen ontdekten we dat de increment van +30 seconden per zet niet was ingesteld, wat ongetwijfeld invloed had op het spelverloop en wellicht zelfs bepalend was voor het voordeel bij sommige partijen. Nadat de meeste klokken waren bijgesteld, gingen de partijen verder.

Niet veel later boekte Hendrik (1444) een overwinning tegen Luc (1407), de eerste van de avond voor ons team. Stan raakte echter in de problemen en verloor van Joris (1392). Dimitri (1593) had een sterkere positie opgebouwd maar wist niet door de verdediging van Paul (1600?) heen te breken, wat resulteerde in een remise. Stijn daarentegen besloot voor een tactische Fourchette te gaan tegen Ronald (1410). Ronald begon sterk door zijn pionnen langs de damevleugel te drukken en leek het voordeel te hebben, maar Stijn wist het tij te keren met behulp van een tweede Fourchette en won uiteindelijk de partij.

Met het kleinst mogelijke verschil versloegen we Den Eik 1 en deden we goede zaken door zelfs 2 punten uit te lopen in het klassement. Sas van Gent, die iets zwakker was opgesteld, verloor tegen Eeklo 3.

 


De volgende ronde gaat door op 26 april 2024
SOCK, Molenstraat 28, Kaprijke (oprit langs brandweerkazerne)
Aanvang om 20.15 uur
Onze volgende tegenstander is Eeklo 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten