dinsdag 26 maart 2024

Interclub ronde 10 - uitwedstrijd

We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal ... bijna aan het einde van het interclubseizoen 2023-2024, bijna kampioen met ploeg 2, maar helaas toch net niet.

Aalter 1 mocht zondag ll. uit spelen tegen vriendenclub MSV2, Aalter 2 mocht dan naar Wetteren tjeezen om tegen Wetteren 6 uit te komen. Aalter 1 speelt nog voor een podiumplaats, Aalter 2 blijft in de running om kampioen te spelen, maar Tielt staat net iets teveel voor.

MSV is voor Aalter een beetje spelen tegen clubleden, we kennen die gasten redelijk goed door de vele Ledeganckpartijen en interclubs. Beide ploegen zijn op papier gelijk, maar de partijen dienen gespeeld te worden natuurlijk.

Stijn was als eerste klaar, zo snel zelfs dat op de andere borden zelfs geen pionnetje van het bord was. Knappe prestatie, Stijn is goed bezig. Arne speelde een mooie open stelling maar met een pionnetje achter. Winstkansen bleven aan beide zijden uit en er werd remise overeengekomen. Marc speelde tegen Ronald een redelijk gespiegelde partij. Door een klein foutje kon Marc de randpion winnen, maar aanvaardde met 8 minuten op de klok voor 15 zetten toch het remiseaanbod van Ronald. 
De remise van Marc moet inspiratie gegeven hebben aan de partij van Anton, want enkele minuten later werd daar ook remise overeengekomen. Weer de volle twee wedstrijdpunten voor Aalter, dit met het kleinste verschil.


Aalter 2 was geen partij voor Wetteren 6. De jeugd is aan het blokken, dus Aalter 2 diende haar "reservespelers" aan te spreken. Met een gemiddelde ELO van 1606 tegen 1390 van Wetteren verwondert het niemand dat we met de maximumscore winnen. Knap gedaan.


Dit geeft volgende stand, één ronde voor de laatste wedstrijd:


Aalter 1 staat nog steeds 4e.  De eerste plaats is niet meer te pakken, maar we kunnen nog brons pakken als we stunten tegen KRST2.


Tielt laat geen punten liggen en kan niet meer ingehaald worden, Tielt is dus kampioen. Aalter 2 kan voor de tweede plaats niet meer ingehaald worden en mag tevreden terugkijken op een schitterende interclub. Proficiat aan alle spelers alvast.

We sluiten de interclub af op 21/04 met een thuiswedstrijd:

475 Rapid Aalter 1  - 309 KRST 2
475 Rapid Aalter 2  - 309 KRST 3

Aalter 1 speelt voor een podiumplaats als het KRST2 kan verslaan. Aalter 2 zal nog een pittige wedstrijd spelen tegen nummer 3 van 5H. De laatste ronde belooft nog spannend te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten