zaterdag 27 april 2024

Ledeganck ronde 8 finale.

Bij aanvang hadden we de beste papieren om C-kampioen te worden. Een gelijkspel tegen Eeklo 3 of verlies van Den Eik 1 zou voldoende zijn.

Xavier speelde tegen Vincent. Kort na de opening verloor Xavier kwaliteit door een paardvork. Met een duidelijk mindere stelling gaf hij op. Een valse start voor het team.

Stijn speelde tegen Dominique. Vanaf het begin zette Stijn de druk op en kon hij enkele schaakjes geven. Dominique moest meermaals met de koning spelen, maar vond telkens de juiste zetten.

Stan speelde tegen Martijn en verloor de partij.

Ondertussen waren er bij Den Eik 1 twee remises. Nog niets verloren, maar het begon al zeer spannend te worden.

Ik, Dimitri, speelde tegen Lander. In het middenspel had ik met zwart iets meer initiatief. Het werd een gesloten stelling en Lander had het loperpaar. Na het afruilen van de meeste stukken werd het paard en dame tegen loper en dame. Lander stelde remise voor, maar ik besloot verder te spelen.

Ondertussen stond Stijn plots in een mindere stelling na het verliezen van een kwaliteit. Van opgeven was geen sprake, want dan lag alles in handen van het resultaat van Den Eik. Stijn ging gedreven verder en won de kwaliteit terug. Uiteindelijk kwam hij beter uit het eindspel en won de partij.

Ondertussen stond Den Eik voor en moesten we op zijn minst gelijkspelen.

Ik had echter de dames afgeruild met het idee dat mijn paard zou kunnen binnendringen in de gesloten stelling. Helaas moest ik vaststellen dat de koning telkens nog op tijd was om te verdedigen en het werd alsnog remise.

Het verdict was hard. Aalter verloor tegen Eeklo 3. Den Eik won en werd C-kampioen.

We mogen alsnog tevreden zijn met het afgelegde parcours. Het was zeker en vast een geslaagd seizoen. De kers op de taart zal voor een volgende keer zijn.

Resultaat
Geen opmerkingen:

Een reactie posten