donderdag 16 oktober 2014

Vlaams jeugdschaakcriterium - tussenstand

Met nog twee toernooien te spelen wordt het tijd dat de tussenstand eens evalueren.  Op 23 november is er het criterium van Gent en in de kerstvakantie het criterium van Brugge (twee dagen en dubbele punten te verdienen).
Bij de -8 speelt onze kleine Arne zijn tweede jaar, hij heeft dit seizoen reeds vier! gewonnen (Hoboken, Landegem, Mortsel en Limburg).  Hij staat op een tweede plaats, op een zucht van de eerste plaats.  Gezien enkel de zeven beste resultaten meetellen in de eindstand en hij ook een paar mindere toernooien heeft gespeeld lijkt alles hier nog mogelijk.  Zijn rechtstreekse tegenstander luistert naar de naam Igor (een lastig te verslaan manneke).  Arne, iedereen duimt mee!


Bij de -12 speelt ook Warre voor het tweede jaar mee.  Hij heeft de beker van Leuven op zijn nachtkastje staan en behaalde ook een paar mooie ereplaatsen (Humbeek, Mortsel en Limburg).  Hij staat hiermee voorlopig derde.  Het lijkt mij moeilijk om de tweede nog bij te halen (Dries) en de achtervolgers (Lev, Matthias en Alicia) staan gevaarlijk dichtbij in de stand.  Allé, nog een effort'ke.  Noteer dat de eerste in deze reeks (Daniel) een eerste jaars -10 is en buiten categorie schaakt, een talent.
Verder hebben als regelmatige deelnemers Mathieu, Simon en grote Arne.  Mathieu speelt als jongste in zijn reeks (altijd lastig), volgend jaar zullen zijn kansen stijgen (zeker als hij wat rustiger zal spelen).  Onze twee oudste deelnemers spelen bij de -16, een reeks met heel wat sterke deelnemers en kunnen hier goed hun manneke staan :-)

tussenstand -8
tussenstand -12

Geen opmerkingen:

Een reactie posten