zaterdag 11 oktober 2014

Vlaams Jeugdschaakkampioenschap - Criterium van Neerpelt

Vandaag in alle vroegte vertrokken naar het 10de criteriumtornooi, namelijk dit van Neerpelt. Niet meteen dicht bij de deur, maar wel vertrokken met "volle goesting" om er iets van te maken met 3 spelers. Ruim op tijd vertrokken, dus mooi op tijd aangekomen, zonder problemen met het verkeer :-)

Arne en Warre starten de dag met winst, Simon heeft wat pech en verliest de eerste ronde en is in de tweede ronde bye. Arne moest beginnen tegen een "Katranov", maar dat bleek geen probleem. Ook de tweede en derde partijen brachten goede resultaten voor zowel Arne als Warre.

Na de middag gestart met een experiment, daar Arne weinig/geen zin heeft om te noteren, dan maar zelf een poging gedaan om een aantal van zijn partijen te noteren. Man, man, man, miserie, miserie, die gasten schaken sneller dan je kan schrijven. Eindresultaat was een vijftal partijen "ongeveer" genoteerd of tot op een zeker punt, met een aantal zwarte gaten, waar het echt te snel ging om bij te houden.

Arne besloot de dag met negen gewonnen partijen op negen partijen, dus eerste van de groep. Opmerking hierbij, Igor speelde mee in de -10 en niet meer in de -8, dus dat was een geduchte concurrent minder voor Arne, wat zich vertaalde in alles gewonnen.

Warre haalde op het einde van de dag 4,5 op 7 en werd knap 5de op 23 deelnemers. Simon had wat meer pech en haalde met 3,5 op 7 een 6de plaats op 9 deelnemers.

Daarna de terugtocht aangevangen, en het was al donker als we terug in Aalter waren, een beetje moe maar best tevreden met de resultaten.

1 opmerking: