zaterdag 7 maart 2015

ligakampioenschap, ronde 6

In deze voorlaatste ronde van het ligakampioenschap waren er een aantal mooie paringen.  Sarah met zwart op bord 4 tegen Roels Frederik (elo 1975), verder Geert (wit) en Martin (wit) tegen resp. Guy Ponnet (elo 1713) en Evy De Weirdt (elo 1727).  Wel jammer dat de tegnstander van zowel Benno als Simon niet kwam opdagen (Ruben Smekens en Pieter Broekhuizen).  Op papier kregen Robbe, Anton, Arne en Warre een haalbare kaart, met resp. Sander Dellaert (elo 1537), Marc Cornelis (elo 1460), Ann Smekens (elo 1150) en Christian-J Van Den Heede (elo 1246).  Maar iedereen weet wat ze zeggen van die beer en zijn vel.  Daar hadden Arne, Warre en Robbe in ieder geval geen boodschap aan.  Warre duwde zijn tegenstander in een uur van het bord, even later deed Arne dit nog eens over.  Robbe kwam mij al eens melden dat hij een toren en paard kon winnen.  Ik denk dat het wat later ook zo verlopen want plots was de partij afgelopen.  Geert had naast mij waarschijnlijk de opening die hij had verwacht en kon in lang gelijk houden, meer zelfs hij eindigde ook in remise!  Als naar mijn bord keek dacht ik redelijk uit de opening te komen (in ieder geval niet slechter), tot een schoonheidsfoutje van Evy mij de d5 pion opleverde (en haar paard op e4 dan zijn steun kwijt was).  Even later kon ik nog een pion snoepen en vond ik zelf dat mijn stelling ook nog stukken beter was.  Dit was ook haar oordeel, zodat ze uiteindelijk opgaf.  Sarah speelde op een live-bord, je kon dus in de bar haar partij volgen.  Een blik op het scherm leerde ons dat ze een toren achterstond, ik had het idee dat er weinig compensatie was en ook geen snelle manier om het paard op a8 te slaan.  De partij is uiteindelijk verloren gegaan.  En bij Anton ... die stond -toen we vertrokken- volgens de jeugd een pion achter, tot op heden nog geen idee hoe dit is afgelopen....?  Zou die beer wraak genomen hebben?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten