dinsdag 29 september 2015

Interclub, ronde 1

Zondag was het weer zover.  Dit jaar spelen we met drie ploegen in de interclub.  Er werd een bijkomende ploeg ingeschreven in de vijfde afdeling.  We spelen dus dit jaar met een ploeg in derde en twee ploegen in vijfde afdeling.
Niew dit seizoen is het speeltempo, 40 zetten in 90 min met 30 sec/zet erbij vanaf de eerste zet.  Na deze tijdscontrole volgt dan nog eens 30 min met 30 sec/zet.  De klok mag tevens geen zettenteller gebruiken, zodat de spelers zelf dienen te controleren of de 40 zetten werkelijk zijn gespeeld binnen de eerste tijdscontrole.  De jeugd had weinig moeite met deze aanpassing, er was iets meer ongerustheid bij de ervaren spelers.
In deze ronde mochten we met Aalter thuis optreden tegen de drie ploegen van Artevelde.  Het werd een aangename schaaknamiddag voor onze rapido's, een mooi lentezonnetje en live-muziek bij de buren ... toch konden al onze ploegen de buit binnenhalen.  Een resultaat om te koesteren, de kans is groot dat we dit niet meer beleven.
Met de bijkomende ploeg in vijfde willen we op het vierde bord kansen geven aan onze aankomende jeugd om langere partijen te spelen.  Ze zijn gewoon op het jeugdcriterium te spelen op 25 of 15 min.  Voordeel van deze langere partij is dat er meer tijd is om alles eens een zet dieper te bekijken, dit is ook de meerwaarde in de analyse met de lesgever.
Met de andere ploeg in vijfde willen dit jaar de top spelen, we zien dan wel waar hen dat kan brengen.  Terwijl de eerste prioriteit voor de club is om de ploeg in derde te behouden.  Maar daar twijfelt eigenlijk niemand aan.
Volgende ronde op 11 oktober.
Hier vind je alle uitslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten