zondag 22 november 2015

4e ronde interclub op 22/11/2015

Na het half pakje slaag van de vorige ronde, stond iedereen weer paraat om te tonen wat S.K. Rapid Aalter kan doen. Aalter 1 mocht naar de zee en de rest naar centrum Gent.

Kosk 1 speelt in tweede afdeling, dus we weten dat Kosk 2 best es taai zou kunnen worden. Gelukkig waren er weinig afzeggingen, waardoor we toch met een sterk team de frisse zeelucht konden gaan opsnuiven. De gemiddelde ELO van Kosk 2 bedroeg 1905, de onze 1880, wat dus op een zuchtje bijna gelijk te noemen is. Enkel Philip zijn tegenstander had een goede 80 ELO meer, wat op zich nog geen ramp te noemen is. Een gelijkspel zat er dik in, maar dank zij de mooie overwinningen van Kristof, Mark en Warre en de remises van Yves en Robbe, konden we de twee wedstrijdpunten mee naar Aalter brengen. Hierdoor belanden we op een zeer comfortabele derde stek in de rangschikking.Aalter 2 en 3 dus naar Gent. Huis Caïssa is momenteel een grote bouwwerf, waardoor een deel van de ploegen dienden uit te wijken naar het Karmelietenklooster. Een beetje tot mijn verrassing speelde Aalter 2 toch in huis Caïssa, maar dan op de bovenverdieping en het zaaltje achteraan.
Aalter 2 speelde tegen het gezin Deleu - Baekeland, zijnde de sympathieke moeder Els en hun drie dochtertjes Ellen, Karen en Leen. Geert moet onder de indruk zijn geweest, want na een niet al te scherpe opening, was hij snel tevreden met een remise. Natuurlijk had hij reeds gezien dat Marc en Johan gingen winnen, dus dat halfje was voldoende voor de 2 wedstrijdpunten. En ja, Marc won gemakkelijk; Johan had iets meer energie daarvoor nodig, maar verliezen zat er nooit in. Ava maakte het feest compleet met de volle overwinning.
Aalter 3 mocht naar de Karmelieten en wiens bier men drinkt, wiens parking men betaald. Na Nathan, Mathieu en Arne mocht Pieter-Jan het vierde bord in vijfde spelen. Helaas heb ik hier geen partij van, maar Roels Robert heeft bijna evenveel ELO's als Pieter-Jan, dus het kon alle kanten uit. Robert won de partij en Pieter-Jan heeft hopelijk veel bijgeleerd.
Dimitri, Benno en Jörg hadden zeer haalbare kaarten, aangezien het verschil meer dan 150 ELO bedroeg. Een logische 1-3 was de uitslag.Kan het nog beter : winst over geheel de lijn, met een eerste plaats voor Aalter 2 ! Zondag 29/11/2015 is de volgende ronde. Hopelijk herhalen we dit scenario.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten