maandag 9 november 2015

Interclub 3e ronde - thuiswedstrijd

Het zat allemaal wat tegen voor onze derde ronde interclub. Ietwat chaos bij het openen van het lokaal, het klaarzetten van de stukken, de onwennigheid met het nieuwe tijdsschema, klokken met platte batterijen etc. Gelukkig hadden we ook vele dingen om zeer tevreden over te zijn: er waren geen afzeggingen, meer zelfs, we stonden zeer sterk, dank zij de komst van Maarten als ... euh ... lijsttrekker. Het was ook prachtig nazomerweer en iedereen had er wel zin in.

Aalter 1 speelde tegen KISK 1, wat meer dan een leuke krachtmeting ging worden. Op de meeste borden waren we sterker, dus men zou al durven dromen van een of twee matchpunten. Helaas werden er kleine en grote fouten gemaakt, waardoor deze droom algauw veranderde in een kleine nachtmerrie.


Een zware opdoffer : 1 - 5, met eerredders van Yves en Philip. Geen man overboord natuurlijk, we blijven lekker in de middenmoot van het klassement. De anderen waren gewoon even beter ...

Aalter 2 mocht het vierde team van Wetteren welkom heten. Dit team met als eerste bord een 1600 kon geen vuist maken tegen het ELO-geweld dat rechttegenover hen zat. Geert en remise zijn twee handen op één buik en al de rest won gemakkelijk, alhoewel Johan ons wel even liet schikken met een schijnbaar pionverlies in de opening.Aalter 3 heeft het tot op het einde spannend gehouden tegen Tielt. Robbe won, Mathieu betaalde leergeld en Simon speelde remise. Alles hing dus af van de partij van Benno, maar met twee pionnen achter tegen Freddy Callens was zelfs een remise behalen bijzonder lastig. Helaas, Benno verloor en daardoor verloor Aalter 3 ook zijn eerste wedstrijd.Dit geeft volgend resultaat:

Aalter 1 dus net in de bovenste helft met 4 wedstrijdpunten, maar wel reeds gespeeld tegen de rode lantaarns. Dit belooft spannend te worden.


Aalter 2 blijft in de running voor het prijzengeld, maar er is nu toch al een kloofje met Jean Jaures 3.


Aalter 3 heeft niets te verliezen en staat ook mooi 6e.

Volgende ronde is op 22/11 en spelen we uit!
Benieuwd wat het dan zal geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten