maandag 30 januari 2017

Interclub ronde 6 29/01/2017

Interclub is niet altijd eenvoudig. Studenten in volle blok, zo'n geniepig griepje die aan het rondfladderen is, bijzonder verre verplaatsingen, kortom, het was meer puzzelen voor de partijen dan tijdens de wedstrijd.

De bespreking van Aalter 1 en 3 laat ik graag over aan diegene die het meegemaakt hebben. Wie voelt zich geroepen?

Voor Aalter 2 ben ik eerste-rij-getuige, dus hier gaan we!

Ava, onze vaste vierde speler, zat zondag nog diep in de studies voor een examen de maandag erop. Met Geert, Johan en Marc wonende in West-Vlaanderen geen gemakkelijke taak om dan een vierde speler te vinden die vervoer heeft om eerst naar Harelbeke te rijden. Martin, Anton, Dimitri, Kristof waren niet beschikbaar. Bovendien is Caïssa Europe allesbehalve een gemakkelijke ploeg. Heb dan maar gekozen om een strategische forfait te creëren op het eerste bord, zodat iedereen wat zou zakken.

Leuke anekdote : Caïssa Europe is veruit de verste verplaatsing, zeker als je GPS in een grappige bui je zomaar compleet de verkeerde kant uitstuurt. Voorziene aankomsttijd om 13u46 werd plots 14u03. Toen we deze hindernis hadden overwonnen, bleek dan nog dat de afrit naar Mons niet meer bestond. Weer 10 minuten erbij. Grrrrr !!!! Gelukkig bleken onze Waalse vrienden zeer sympathiek te zijn en hadden de klokken nog niet gestart.

Winnen was ijdele hoop, met 2 1900's op bord 2 en 3, en een sterke jeugdspeler van 1600 op het vierde, dienden we echt alles uit de kast te halen voor een gelijkspel. Ikzelf, Marc, kwam zoals veel partijen goed uit de opening, maar liet het initiatief op een bepaald moment over aan de tegenstander. Deze speelde rustig, ruilde alles wat kon af en liet me achter met een barslechte loper. Ik zag de bui al hangen. Na wat geschuif ging ik sowieso mat.

Geert behaalde een mooie remise, maar concludeerde dat hij een voordeel heeft laten liggen. In plaats van het voordeel kostte hem dit een pion. Met een complexe situatie en ondertussen 0-2 achter werd remise overeengekomen.

Johan tenslotte speelde een zeer deftige partij, waarbij de B-pion van de tegenstander in de opening ongegeneerd op wandel ging. Heel bizar. Na wat afruilen en een (verkeerd?) offer stond Johan een stuk voor, maar ook voor hem in een moeilijk uit te rekenen stelling. Aangezien bijna iedereen klaar was, werd er remise overeengekomen.

Hierbij de rangschikking van Aalter 2:

We zakken naar de 8e plaats. Blijkbaar worden de partijen tegen LSV en Sint-Amandsberg cruciaal. Op 19/02 spelen we tegen Sint-Amandsberg uit, maar eerst mogen we nog tegen de nr 3, Zottegem, stunten. Volgende ronde op 12/02, thuis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten