dinsdag 24 januari 2017

Ronde 5 interclub voorbeschouwing en ronde 4 nabeschouwing

De eerst helft van het Interclubseizoen zit er op. Na bijna twee maand in winterstop is het moment gekomen om de schaakstukken nogmaals uit hun dozen te halen. Tijd voor een korte update.

Wie de huidige rangschikkingen bekijkt stelt een zeer vreemde situatie vast in onze afdeling 3A. De leider Wachtebeke heeft 8 punten, de tweede Sint- Amandsberg heeft er zeven. OK, maar daarna volgen 5 (!) ploegen met vijf punten, achtervolgd door evenveel ploegen met 4 punten.
Of om het anders te zeggen Aalter 1 staat 7de met slechts 1 puntje voorsprong op de laatste en Aalter 2 staat ook 7de met 5 punten en 5 punten voorsprong op de laatste twee die nog niet scoorden…
Er zijn hier dus geen zwakke broertjes en het belooft tot de laatste ronde spannend te zijn voor wat de degradatie betreft.
Aalter 1 heeft al zijn punten thuis behaald en de Sinterklaas-overwinning tegen het op papier sterkere Landegem was echt een welgekomen must.  Dankzij Maarten op het eerste bord en een Mark Christiaens in vorm (tot nu toe veruit onze MVP met al 4op 5 ) konden we ze goed opvangen. Bij verlies hadden we alleen laatste gestaan en dat met nog een zwaar programma voor de boeg. 
Nu is alles nog mogelijk: alleen durf ik nu nog niet zeggen dat "nog twee keer winnen" voldoende is voor behoud.

De volgende ronde is nu zondag 29/01/2017. Een uitwedstrijd. Aalter 1 en 3 mogen tegen de leider spelen, wat natuurlijk geen cadeau is. Maar .... tegen sterkere ploegen spelen we meestal net dat ietsje beter en het is niet ongewoon dat we nog es stunten.

Hier nog eens de rangschikking:
Met dank aan Philip voor het artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten