zondag 24 juni 2018

criterium van Landegem

Zaterdag 23 juni was er het jaarlijks soetebeese toernooi van Landegem. Jawel, op deze dag organiseert de FIFA op het WK de match België-Tunesië. Niet evident om dan schakers op je toernooi te krijgen. Toch waren er bijna 200 deelnemers waaronder 14 Rapido's. Uitstekend! Dat we ook de voetbalwedstrijd via het scorebord konden volgen was mooi meegenomen. Hoewel heel wat begeleiders de match live streamden via hun smartphone of laptop.
We hadden twee spelers bij de -10 (E-reeks). Nyssa mocht aantreden tegen de latere winnaar (Westerhof) maar kwam daarna wel goed op dreef en behaalde uiteindelijk een 4 uit 9. Tristan speelde zijn eerste criterium toernooi. Hij nam ook al eens deel aan een stappentoernooi, maar dit is toch een niveautje hoger. Hij behaalde 3 uit 9, mooi geschaakt!
De meeste Rapido's mochten deelnemen bij de -12 (D-reeks).
Janti speelde eveneens zijn eerste criterium toernooi. De D-reeks is geen gemakkelijke reeks om te starten, er loopt heel wat talent rond in deze reeks. Toch kon hij 2 uit 7 scoren, net als Karol en Teo. Sidan en Thales sloten de dag met 3 punten en Volodimyr kon er warempel 4 scoren. De hoofdvogel was echter voor Arne, hij won het toernooi met 6 uit 7. Enkel in de laatste partij werd hij gevlagd in een gewonnen stelling. Schitterend!
Bij de -14 (C-reeks) hadden we enkel Nathan om onze kleuren te verdedigen. Maar dat deed hij dan ook zeer goed. Ik zag hem voortdurend vooraan spelen. De verliespartij in de laatste ronde deed hem wat terugvallen, maar 4 uit 7 in deze reeks is een sjiek resultaat. Onze schaker bij de -16 wou graag in de open reeks deelnemen, groot gelijk. Warre hij kreeg er leuke tegenstand. Een verliespartij tegen Sim en William, opgeteld bij de remise tegen Daniel bracht hem 4,5 uit 7 op. In deze reeks mogen er ook volwassenen deelnemen. Dit zorgt voor een boeiend deelnemersveld voor de betere jeugd. Ook voor Aalter waren er een paar die na de interclubs wat graag terug wat bijtrainen. Ze hebben de puntjes netjes verdeeld, Philip 3.5, Mark C 2.5 en Xavier 2. Xavier is een ouder die samen met de jeugd schaaklessen volgt. Niet éénvoudig om 7 rapid op een dag te spelen in een dergelijk deelnemersveld. Doe zo verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten