dinsdag 15 maart 2022

Uitslag ronde 9 interclub dd. 13/03/2022

Beste Rapido's,

De eerste van het treintje van 3 interclubs is gepasseerd. Aalter 1 mocht naar shoppingstad Roeselare gaan en Aalter 2 naar Merelbeke. Er stond veel op het spel, we moesten in vierde klasse deze wedstrijd winnen om onze kansen op behoud te vrijwaren.

Aalter 1 kwam helaas niet verder dan een gelijkspel. Onze sterkhouder Mark is onverwachts ziek geworden en er werd geen vervanger op tijd gevonden. Een noodgedwongen forfait op bord 1 dus. Op zich was dit tegen deze ploeg nog geen ramp, maar de druk werd wel hierdoor groter op de andere 3 spelers. Alhoewel, Anton en Arne hebben hun tegenstanders bijna letterlijk van het bord geblazen en Frank stond 2 pionnen voor. De buit is binnen denkt men dan ... helaas, wat vermoeidheid na een partij van 4 uur deed het licht bij Frank even uitgaan, waardoor hij een mat niet zag. Bijzonder zuur natuurlijk. Momenteel is er nog geen man overboord, maar het wordt lastig, gezien we de top nog moeten krijgen.

Aalter 2 stond voor een moeilijke opdracht: LSV-Chesspirant 7 is een taaie ploeg, met een gemiddelde sterkte van 280 ELO meer dan Aalter. Ook hier zat er nog een verrassing in. Sidan schaakte verbluffend en kon zorgen voor de verrassing van de dag, maar ook hier ging het de verkeerde kant uit. Zeer zware 4-0 cijfers op het bord. Elke ervaring telt natuurlijk en uit elke wedstrijd kunnen dingen geleerd worden.

Tussenstand na 7 gespeelde rondes:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten