maandag 28 maart 2022

Verslag ronde 10 interclub, zondag 27/03/2022

Ronde 10 was voor uw dierbare reporter een echte thriller. Niet alleen qua het aantal inschrijvingen, maar ook qua het sportief resultaat.
Net zoals vorige ronde hadden we moeite met het gevuld krijgen van amper 8 zitjes. Met wat rondbellen geraakten we maar aan 6, dus 2 forfaits in ploeg 2. Gezien diverse omstandigheden leek het ons onzinnig om twee man uit Knokke te laten komen. We hebben dan ook beslist om een aangekondigde ploegforfait te geven. Echte ambities heeft Aalter 2 niet meer, maar het seizoen nu netjes uitspelen zou toch het minimum moeten zijn.

Aalter 1 dan. Met 5 wedstrijdpunten op de teller is degradatie aardig dichtbij. Qua ELO is KGSRL 8 misschien niet de sterkste ploeg uit 4D, maar ze scoren wel goed. Eén punt pakken tegen deze ploeg zou top zijn. Het was dan alles of niets tegen Oostende 3, want winnen tegen Waregem 2 zou een stunt van formaat zijn.

De geschiedenis herhaalt zich wat: Anton was als eerste klaar wegens een blundertje; hij liet zich mat zetten, maar stond toen al een pion achter. Gelukkig kon Arne zijn beste schaak bovenhalen tegen Filip Van Dorpe. Een sublieme aanval in de opening resulteerde in stukwinst. Uiteindelijk gingen alle andere stukken van het bord en kon Arne zeer netjes afmaken. Een schitterende 2 op 2. Toppie!! Marc had een stevige kluif aan de jeugdige Elias Ruzhansky. Een jong talent die nauwelijks nadenkt over de correcte zet; we gaan nog meer van hem horen. Marc heeft echt alles uit de kast moeten halen om uiteindelijk te besluiten in zetherhaling en dus remise.
De partij van Mark ging dus alles beslissen. Het zag er even niet goed uit: een dubbele, gebonden vrijpion voor Jiri deed voor mij het ergste vermoeden. Gelukkig kunnen we steeds rekenen op de koelbloedigheid en groot rekenvermogen van Mark. Een eenvoudige doorgestoken centrumpion en een schitterende samenwerking tussen loper en toren verplichte de tegenstander zijn paard op te geven om direct verlies te voorkomen. Met één stuk achter en alle vrijpionnen gemakkelijk te pakken volgde de opgave van Jiri. Een onverhoopte 2,5 - 1,5 winst en dus 2 volle wedstrijdpunten. We staan nu op 7. Met nog twee wedstrijden te gaan moet Ieper 3 al twee keer winnen en dit tegen zijn eigen ploeg Ieper 2. De kans is zeer reëel nu dat we in vierde blijven.Tussenstand na 9 rondes:
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten