donderdag 24 maart 2022

Uitslagen interclub uitgestelde wedstrijd ronde 4 en planning ronde 10

Zondag laatstleden was een belangrijke wedstrijd. Aalter 1 diende tegen degradatieconcurrent Landegem te spelen. Ook Aalter 2 mocht zich meten met de vierde ploeg van Landegem. Was het het zonnige weer, was het schaakmoeheid, was het een samenloop van omstandigheden, corona etc, niemand zal het zeggen, maar we vonden voor deze wedstrijd niet voldoende schakers om beide ploegen te bemannen. Er was een halve oplossing, maar dat was ook niet afdoende. Gelukkig voorziet het reglement dat we dit seizoen een groepsforfait kunnen geven zonder financiële en sportieve gevolgen. Na wat wikken en wegen hebben we dan ook hiervoor gekozen.

Aalter 1 kon alweer rekenen op superreserve Philip, waardoor we toch met een relatief goede ploeg konden uitpakken. De kansen waren 50/50. Allemaal bekende gezichten natuurlijk, onze buren van Landegem. Anton was als eerste klaar. Deze partij zal hij gauw wensen te vergeten, gezien hij knullig zijn dame liet pakken. Marc speelde voor wat hij waard was, maar Philip Devroe stond heel de partij beter. Op dat moment was het reeds 0-2, dus Philip én Arne dienden te winnen. Philip stond een kwaliteit achter en vroeg in een passieve stelling remise aan, die hij ook kreeg. De partij van Arne was superspannend, waarbij Arne na 2.256.488 zetten (het voelde zo) de dame van de tegenstander kon pakken. Er volgde nog een spannend slot en uiteindelijk won Arne verdiend.
Tussenstand na 9 gespeelde rondes:

Aalter 1 moet zeker nog een punt pakken tegen Oostende 3, tenzij we kunnen stunten tegen Waregem 2 of KGSRL 8. Het worden nog spannende wedstrijden.

Aalter 2 bengelt helemaal achteraan het klassement, maar we hebben de volledige top 5 reeds gehad. 

Volgende wedstrijd is nu zondag 27/03/2022, dit als laatste van het treintje van 3.
We spelen nog eens thuis. 

Aalter 1 (475) - KGSRL 8 (401)
Aalter 2 (475) - Knokke 1 (351)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten